Ако възнамерявате да започнете опити за бебе и сте нетърпеливи да видите две чертички на теста за бременност, ви предлагаме няколко хитринки за по-бързо забременяване.

Ето ги и тях:

Достигнете здравословно тегло

Перфектният индекс на телесна маса е между 19 и 24, като не е хубаво да сте извън тази рамка, защото експертите са категорични, че поднормено и наднормено тегло може да попречи на овулацията.

Откажете цигарите

Знаете, че за бъдещото ви дете е важно да се откажете от този вреден навик. И да, има значение дали ще пушите преди да забременеете. Цигарите пречат на фертилността и ако ги откажете, възможността да забременеете се увеличава драстично.

Ограничете алкохола

Това се отнася както за бъдещите майки, така и за татковците, тъй като алкохолът влияе на плодовитостта. Можете да си позволявате концентрат в малки количества, но ако прекалявате, това вече може да има токсично влияние върху бебето и върху организма ви.

Направете опит веднага, след като сте прекратили взимането на противозачатъчни

Според някои проучвания жената има отлични шансове да забременее, веднага след като е преустановила взимането на противозачатъчни. Но дори и това да не е вашият случай, няма нужда да чакате за точния момент, не спирайте с опитите.

Правете секс и преди, и след овулация

Грешка е да ограничавате сексуалните си контакти само до деня на овулацията. Най-сигурният начин да покриете напълно фертилния прозорец и да увеличите максимално шансовете си за забременяване е да бъдете интимни и преди, и след овулация.

Забравете за лубрикантите

Важно условие за по-лесно забременяване е да изхвърлите лубриканта. Причината? Той влошава качеството на спермата.

Наспивайте се

Качественият сън е изключително важен за здравето ви и за способността ви да забременеете. Ако искате по-скоро да станете майка, е добре да си осигурите минимум 7 часа сън.