Автор
Ева Григорова

Хари и Меган пак го закъсаха: Отлагат филма им за 100 милиона?!

Противоречивата документална поредица, с участието на херцога и херцогинята на Съсекс за Netflix, вероятно ще бъде отложена за следващата година, след широко неодобрителната реакция около The Crown.

Хари и Меган работеха по сериала като част от сделката си на стойност 100 милиона долара със стрийминг гиганта.

Но след като сериалът The Crown беше обвинен в изфабрикуване на клевета срещу крал Чарлз, от Netflix решиха да отложат премиерата на поредицата със семейство Съсекс.

Документалният филм се очакваше през декември, след пускането на петия сезон на The Crown. Неназован източник обаче сподели пред холивудския новинарски уебсайт Deadline, че стрийминг гигантът е решил да отложи премиерата.



Решението за спиране на документалната поредица идва само седмици, след като в медиите се появиха твърдения, че Меган и Хари имат разногласия с продуцентския екип и искали той да внесе значителни редакции в проекта.

Британските медии твърдят, че стрийминг гигантът е уплашен от възмущението, което някои сюжетни линии в The Crown са причинили, дори преди излъчването на предстоящия сезон.

The Crown е една от най-популярните продукции на Netflix, а следващият сезон ще обхване годините от 1991 до 1997 г. и ще включва подробности от интервюто на Даяна в Panorama през 1995 г. Крал Чарлз, изигран от Доминик Уест, е доминиращата фигура в предстоящия пети сезон. Шоуто вече е изправено пред критики за различни сюжетни линии, които ще бъдат включени в новия сезон, включително представянето на тогавашния принц Чарлз като нелоялен интригант, който е заговорничил срещу майка си и принц Филип. Настоящият крал е показан как лобира пред премиера Джон Мейджър в опит да принуди майка си да абдикира.

Източник от продукцията сподели, че възмущението е предизвикано от неточности в сюжета на сериала, а много хора са на мнение, че и липсата на чувствителност при излъчването на поредицата, толкова близо след смъртта на кралицата, притеснява значително стрийминг гиганта. Петият сезон на хитовия сериал, който многократно е обвиняван в размиване на границите между факти и измислица, ще обхване и часовете преди трагичната смърт на принцеса Даяна в Париж през август 1997 г.

Уилям Шокрос, официалният биограф на кралицата-майка, нарече сериала “отвратителен“ и “умишлено нараняващ“ заради очевидно измислена сцена, в която Чарлз казва на кралицата, че трябва да бъде “хвърлена... в затвора“, защото е “лоша майка“.



Междувременно, според The Sun, дори членовете на екипа са загрижени във връзка със сцените, изобразяващи часовете преди смъртта на принцеса Даяна, като един от тях сподели пред медиите: “Чувствам се сякаш границата е прекрачена.“

Източник, близък до принц Уилям, пък каза снощи пред вестника, че очакват принцът на Уелс да бъде разгневен от хода на Netflix да възпроизведе последните дни на майка му за развлекателни цели.



Именно скорошната смърт на кралица Елизабет II и гневът към “The Crown” накарали Хари и Меган да преосмислят подхода към собствения си документален филм за милиони. Те искали да направят толкова големи редакции в своята поредица, че е много вероятно тя да бъде пусната през 2023-а или дори да бъде спряна. Сайтът Page Six съобщи, че те имали желание да се откажат от голяма част от това, което са казали за крал Чарлз III, кралицата Камила и принца и принцесата на Уелс. Хари и Меган били толкова паникьосани, че се опитвали всячески да смекчат цялостния тон на документалната поредица.