Автор
Весела Георгиева

Експерти: Последиците от мемоарите на Хари ще бъдат "мащабни и силно разрушителни"

Кралският експерт Ричард Фицуилямс заяви, че последиците от книгата на принц Хари ще бъдат "мащабни и силно разрушителни". Книгата ще се казва "Spare" и ще излезе на пазара на 10 януари 2023 г.

Според Фицуилямс заглавието е "сензационно" и "предполага, че Хари не се е чувствал ценен".

View post on Instagram
 

В съобщението си за пресата Penguin Random House описва съдържанието на автобиографията на херцога на Съсекс като "сурова, неподправена честност", което според Фицуилямс кара Бъкингамския дворец "да бъде много загрижен, особено след като това са първите месеци от управлението на крал Чарлз".

"Несъмнено ще има интервюта, сериали и безкрайни спекулации за тези мемоари", казва Фицуилямс и добавя, че според него 38-годишният принц "е трябвало да изчака много години", за да разкаже историята си, пише Дир.бг.

"Дори Едуард VIII, по това време херцог на Уиндзор, е чакал до 1951 г., преди да бъде публикувана "Историята на краля" - отбелязва той.

View post on Instagram
 

"Възмездието на Чарлз може да включва отказ от даване на титлите принц и принцеса на децата им и дори отнемане на собствените им титли на херцог и херцогиня на Съсекс", казва друг експерт - Борковски за Хари, съпругата му Меган Маркъл и децата на двойката.

Официалната церемония по коронясването на Чарлз ще се състои на 6 май 2023 г., точно на 4-ия рожден ден на внука му принц Арчи от Съсекс.

Има подозрения, че Чарлз ще забрани на Хари да участва в церемонията по коронацията му, ако книгата е критична към кралицата-консорт Камила.

"Едно е Хари да напада Чарлз, той може да го приеме с достойнство. Но ако Хари го накара да избира, като се нахвърли върху Камила в книгата си, не се съмнявам, че той ще избере Камила", заяви неотдавна източник пред Daily Beast, като добави, че новият монарх "силно защитава" втората си съпруга.