Автор
Цвета Герчева

Всичко в раницата е за пране: челният удар на перфектната домакиня и момичетo, което мечтае за приключения

Знаех си, че ще бъде забавно да надникнем в домовете на истинските момичета.

Ева Върбанова и Мирослава Павлова ме изненадаха искрено с тяхната гледна точка по казуса, койтo се опитвам да разплета отдавна, а именно: как да бъдем жените мечта, да изглеждаме шик, да сме идеалните къщовници, да сме винаги с топ визия, децата да са нахранени, прането да е изпрано и дрехите да са сухи. Признавам си, че аз самата често се губя между списъка за пазар, часовете за маникюр, чистенето на фугите в банята и прането на чаршафите. Затова да се включа в този проект, който нарекохме Welcome to my home, за мен носеше не само предизвикателство, но и доза изследователски дух.

От Мирослава Павлова например научих как тя се спрява с двете си деца, домашните, въртенето на домакинство и времето за себе си. Не, замислете се само за семантиката на този израз - да ВЪРТИШ домакинство. Излиза, че да бъдеш домакиня има някаква доза магия в себе си - нещо като да жонглираш с 4 топки едновременно е.

Ева Върбанова пък сподели с нас колко е важно да можеш да направиш своя избор на дрехи, когато пазаруваш и как да поддържаме гардероба си във форма. Ева, благодарим ти! Беше ценно.

За финал повдигам малко завесата и пред моя живот. Понякога се питам как бих могла да се опиша.

Перфектна домакиня? Приличен главен редактор? Неприлично влюбена в приключенията млада жена? Ездач, скиор, планинар, изследовател на всеки малък ресторант и селски пазар? Момиче, което в гардероба си има чанта на себестойност няколко месечни заплати, както и чифт вълнени чорапи, лично плетени на 5 куки? Всъщност, просто едно нормално момиче, това съм аз.

Казват, че е грозно човек да говори за себе си, затова винаги предпочитам леко засрамена да слушам историите на другите за мен. А те в повечето случаи са интересни. Винаги съм смятала, че ако една жена има интересни истoрии и хубава усмивка - има всички оръжия на света, за да живее качествено.

Разбира се, понякога претърпявам истински челен удар: между кариерата, приключенията и чисто домакинските задължения. Удар между парен локомотив и стена. Здрава стена. Затова и през последните години се обърнах към технологиите: оказва се, че не е нужно да бъдеш часове наред над печката в кухнята, понеже има уреди, които готвят и пекат храната сами.

И не е нужно да стоиш с упътването за употреба пред сушилнята, понеже има модели, които интуитивно и перфектно ще изсушат дрехите ти като този от серия 900 на AEG.

Системата на AEG FiberPro с технология 3DScan със сензор улавя влажността както на повърхността, така и във вътрешността на дрехите. Това означава, че дрехите се сушат с прецизност и грижа. Вече можете спокойно да сушите вълна, коприна, връхни дрехи, ризи, панталони и дори пухени якета. Подходяща е дори за дебели и дрехи с пластове. Пухените якета не се променят и запазват до 30% по-висока термична изолация в сравнение със сушенето на въздух. Нещо, което ми пести по поне стотина лева за химическо чистене на сезон - спортист съм и ползвам поне 3 пухени якета с мембрани. Добрата новина е, че тази сушилня е така измислена, че ветровките и екипите за ски туринг получават точното количество топлина за възстановяване на пълната функционалност на водоустойчивата им мембрана. Всяка тъкан получава правилно движение и температура за пълно изсушаване, като се запазва качеството, вида и усещането при допира ѝ.

Изводът за мен: домакинската работа не е толкова сложно нещо. Въпрос на правилните уреди, организация и доза усмивки. Дали се е случвало да забравя прането в пералнята и да се сетя след два дни? Разбира се. Следвщата стъпка е да се сдобия с пералня със сушилня, за да минимизираме тези малки грешки, плод на влюбчивост, разсеяност или просто грешно призвание.

Защото сигурна съм, даже и някоя жена да ви каже, че призванието ѝ е да стои вкъщи и да бърше прах - не ѝ вярвайте. От мен да знаете - мечтае си тайно за околосветско пътешествие на яхта, просто още не го е осъзнала.

(в материала има продуктово позициониране)