Автор
Цвета Герчева

Мирослава Павлова, която не вярва в това, че има перфектни домакини, но призовава: Никога не се страхувай от неизвестното

Тя е енергична, винаги усмихната и е истинско вдъхновение за екипа, с който работи. Тя е Мирослава Павлова и за себе си казва, че е всестранно развит човек.
"Стига да имам време за всичко, което обичам да правя, разбира се.
Мечтател по душа съм. Занимавам се с графичен и уеб дизайн, а от време на време работя и по видеопроекти. Майка съм на две поотраснали деца, с което ангажиментите ми в едно отношение намаляха, но пък се появихи нови. С няколко думи - въобще не ми е скучно, има от всичко по много.", споделя за живота си с усмивка Мира.

Когато я разпитвам кои са тайните ѝ правила вкъщи и как се оправя с кариерата и децата едновременно, тя казва, че дисциплината е в основата на това да умееш да се справиш с динамиката на ежедневието. "Човек трябва да приучи това у себе си и след това да го изисква от децата си. Все пак в ранна възраст моделът на поведение при децата е подражанието.", казва Мира. Тя споделя, че е научила децата да ѝ помагат вкъщи и смята, че това е важно. Съвсем не на шега отбелязва, че синът ѝ тренира футбол и това означава само едно - куп пране всеки ден.

"Ежедневно трябва да пускам пералня или поне 2 дни в седмицата по 3 пъти. Страшно много се цапа този дребният. Добре, че не перем както едно време нашите майки и баби. Помните ли онази цилиндрична и бучаща пералня? Въртеше няколко часа прането. Водата се оттичаше през маркуч и майка ми наливаше легени след това, за да изплакне дрехите. Простираше навън, а през зимата прибираше замръзналите зимни пуловери и калъфки, които миришеха особено. Някак ми става носталгично за онова безгрижно време. Обаче, с това динамично ежедневие и задачите, които имаме днес, не мога да си представя, ако трябваше да се пере по онзи начин от преди 30 години. Днес сме много облекчени и в това отношение.", смята Мира.

Тя казва още, че за нея, понятието “перфектна домакиня” не съществува. Станала е майка на 23, отгледала е и двете си деца сама, без да ѝ помага почти никой. Знае всички уроци, на които една жена се научава от живота и казва, че приоритетите ѝ винаги са били децата.

Дали си позволява понякога да си легне, без да е излъскала кухнята след вечеря? Разбира се! Обаче пък е от жените, които знаят как да подреждат задачите в ежедневието си така, че всичко да изглежда перфектно. Сега, освен мама на две деца, е и горда стопанка на котка. "Децата са много щастливи. Помагат ми. Опитвам се да ги приуча на отоговрност и организираност. Смятам, че това прави една жена перфектна, когато е успяла да възпита и научи някого след себе си. Но нека сме реалисти. Зад всяка перфектна домакиня, с 3 или 4 деца, стои една баба или чистачка, която поема по-голямата част от грижата за храна, чистота, ангажименти относно активностите на децата или посто на тази жена не ѝ се налага да работи, а само си гледа децата - домакинства. Сега аз ще те попитам, кой мъж иска за жена проста домакиня била тя и перфектна?", смее се Мира, а ние знаем отговора много добре. Никой мъж не си мечтае за такава жена.

Как се справя Мира обаче, когато пред нея стои казусът: "Перфектно изгладени дрехи или един час пред телевизора с чаша вино?", питам аз, а тя ведро отвръща "Честно ли? Да ти кажа и двете. Когато децата бяха малки гладех всяка дреха преди да я сгъна и прибера - сега гладя преди да ги облечем, стига да не е вълнен пуловер. Не гладя всичко, но държа всеки от семейството ми да е в приличен вид. Телевизия много рядко гледам, вино - обичам, на фона на ароматна свещ и релаксираща музика или разтоварващ роман.", казва Мира, повдигайки завесата пред живота на една работеща мама. А когато я питам какво би споделила на момичетата, които се страхуват от това да имат голямо семейство и поне две деца, тя отговаря енергично:

"Момичета, никога не се страхувайте от неизвестното. Страх можеш да имаш от нещо познато, нещо което си изживяла, опитала, сблъскала си се с него. Предварително да се страхуваш и плашиш от новото и неизвестното е излишно. Загуба на време и ненужни емоции. Един човек трябва да опитва. Да, плашещо е да имаш дете в днешно време, но пък е много хубаво. До голяма степен сме битово облекчени. Днес има всичко, за да ни е удобно и да пестим от времето си за любимите хора и занимания. Възползвайте се!", казва на финала на разговора ни тя.

Съветът на woman.bg:

Лесно е да бъдеш перфектната домакиня с подходящите електроуреди. Прането и сушенето никога до сега не са били толкова практични, защото технологиите на AEG от най-ново поколение позволяват само с едно движение да заредите пералнята, а тя след това да изсуши сама дрехите, без да ги вадите и прехвърляте.

Иновативната пералня със сушилня 9000 SensiDry 10 kg с ÖKOKombi с технологията SensiDry®, е единственият на пазара комбиниран уред с термопомпа. Повечето уреди 2 в1 (пералня с функция сушене) сушат на принципа на духалката със струя много горещ въздух (около 80 градуса), което захабява дрехите и цветовете бързо избледняват. Технологията с термопомпа суши на щадящо ниски температури (около 55 градуса) и контролира температурите и движенията на барабана, в зависмост от избраната програма според вида на материята.


Сушейки дрехите на щадящо ниски температури, се спестява до 40% консумация на ел. енергия и вода при всеки цикъл в сравнение с другите перални със сушилня. Технологията DualSense настройва подходящата температура и движения на барабана според различните материи. Програмата се адаптира спрямо количеството на зареденото пране и всичко – от тежки якета до меки суитчъри е изпрано и изсушено с едно зареждане. Край на ръчното пране или носенето на химическо чистене. Това е цялостно и качествено решение за пране и сушене.

Програмата NonStop 3h/3kg се справя безпроблемно с пране и сушене на 3 кг. пране. Дрехите, които сте облекли сутринта, могат да бъдат изпрани и изсушени дори за обличане вечерта - това е перфектното решение за перфектната домакиня, не мислите ли?

Вижте още за модела Т У К

(в материала има продуктово позициониране)