Автор
Ива Петрова

Момичета, пийте си червеното вино редовно!

Студените месеци са вече тук и ни подканват да поканим на масата си любимото за това време от годината червено вино. Което, както се оказва, е не просто наслада за сетивата, но и има положително въздействие върху здравето.

Ето и няколко причини да си пийвате от него без угризения:

Намалява производството на адреналин, чрез което се превръща в идеалното решение в борбата със стреса.

Има добро влияние върху сърцето

И тук отново е добре да отбележим, че разковничето е в количеството. Ако не прекалявате, червеното вино може да повлияе добре на сърцето ви. То дори може да предотврати развиването на сърдечно-съдови заболявания. Ще повиши нивото на добрия холестерол и освен това ще разреди кръвта ви и ще я предпази от съсирване.

Стимулира мозъчната дейност

Вече се разбрахме, че с червеното вино, както и с всякакъв друг алкохол, не се прекалява, нали? Ако консумирате в умерено количество тази вълшебна напитка е много възможно да подобрите мисловната си дейност и да направите услуга на мозъка си. Смята се, че червеното вино може да предпази мозъка от натрупване на плака, която е главен причинител на дегенеративни болести като Алцхаймер, деменция и Паркинсон.

Подобрява настроението

И не на последно място - няма по-бърз, хубав, вкусен и приятен начин да се сгреете и да се усмихнете от чаша червено вино! Според някои изследвания - хората, които консумират от напитката в умерени количества са по-малко предразположени към депресия, отколкото тези, които не консумират.