Шакира постигна споразумение с бившия си партньор Жерар Пике за попечителството над двете им деца, предаде Ройтерс, позовавайки се на представител на колумбийската поп звезда в Испания, цитира БТА.

Подробности около постигнатото споразумение не се съобщават, но близки до звездите разкриват, че те нямат намерение да ги пазят в тайна и ще ги оповестят публично, но на по-късен етап.

Припомняме ви, че спорът между певицата и футболиста беше грандиозен и причината за него бе невъзможността да се разберат къде трябва да живеят децата им - 9-годишният Милан и 7-годишният Саша. Певицата искаше да се върне в Маями, където живее голяма част от семейството ѝ, но Пике не бе съгласен. Той настояваше децата да останат в Барселона, за да завършат образованието си в познатата им среда.

В крайна сметка двамата са успели да се споразумеят и певицата заедно с децата заминават за Маями началото на другата година. Футболистът, който наскоро обяви пенсионирането си от професионалния футбол, ще може да ги посети по всяко време, информира БГНЕС.

View post on Instagram
 

В взаимно изказване за TMZ някогашната двойка споделя: "Подписахме договор за настойничество. Нашата единствена цел е да осигурим на децата си най-голяма сигурност и отбрана и да се надяваме, че те могат да продължат живота си в безвредна и спокойна среда. "

Съобщава се, че юридическият екип на колумбийската поп звезда е постигнал споразумение с представителите на Жерар след 12-часова среща.

View post on Instagram
 

Връзката на 45-годишната Шакира и 35-годишният Пике започна през 2011 г. Двойката така и не сключи брак. Певицата и футболистът се запознаха малко преди Световното първенство по футбол през 2010 г. в Южна Африка, когато Пике участва в музикалния клип към парчето на Шакира "Waka Waka (This Time for Africa)" - официалната песен на турнира.

View post on Instagram
 

В края на септември беше оповестено, че Шакира ще бъде съдена в Барселона по обвинение, че е укрила 14,5 милиона евро от испанските данъчни власти между 2012 и 2014 г.

Твърдейки, че е невинна, изпълнителката обяви в края на юли, че отказва да сключи споразумение с прокуратурата. Тогава певицата заяви, че предпочита съдебен процес пред сделка за признаване на вина.

Няколко дни по-късно прокуратурата съобщи, че ще поиска присъда от над осем години затвор и глоба от близо 24 милиона евро срещу изпълнителката на хитовете "Hips Don't Lie", "Waka Waka", "Loca".

Според обвинението Шакира живее в Испания от 2011 г., когато връзката ѝ с футболиста на "Барселона" Жерар Пике стана публично достояние, но до 2015 г. е запазила данъчното си местожителство на Бахамските острови, считани за данъчен рай.