Автор
Весела Георгиева

Чарлз Трети и Камила бяха замеряни с яйца в Йорк (видео)

Кралят на Великобритания и кралицата консорт бяха посрещнати в Йорк по доста нетрадиционен начин.

Въпреки дъжда мнозина жители на града се бяха събрали пред портата Микългейт Бар, за да приветстват двойката. Един от тях обаче е бил решил да покаже, че не е съгласен с определени политики.

Пристигайки в града, Чарлз Трети и съпругата му Камила се озоваха в компанията на местни лидери, а мъж се опитал да хвърли яйца по краля, разказва британското издание Hello. И трите опита на протестиращия за щастие на кралските величия се оказали неуспешни.

View post on Instagram
 

Според очевидци, човекът е протестирал срещу робството в историята на Великобритания. Тълпата наоколо обаче реагирала бурно и защитила Чарлз. хората се насочили към провокатора с викове: „Засрами се“.

Полицията е реагирала бързо. Мъжът е бил задържан. Събралото се множество отговорило на това с „Бог да пази краля“.

За щастие, инцидентът не е помрачил настроението на Чарлз и Камила. Кралят откри статуя на покойната си майка в Йоркската катедрала. Внушителната двуметрова скулптура тежи 1,1 тона, пише изданието. Местните са решили да изразят почитта си към починалата кралица с още един жест - планират да кръстят на нея площад.

View post on Instagram
 

По време на речта си в Йоркската катедрала Чарлз заяви: „Покойната кралица винаги е била бдителна за благосъстоянието на своя народ. Сега нейният образ ще бди над това, което ще стане площад „Кралица Елизабет“ за векове напред.“