Автор
Ева Григорова

Иванчева си търси работа, за да намали присъдата

Бившата кметица на столичния район ”Младост” Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова обявиха, че търсят работа в Сливен, за да намалят престоя си в затвора.

Това стана ясно от публикация във Фейсбук.

"Обръщаме се към всички добри хора, особено СЛИВНАЛИИ, От името на Деси и Биляна, молим хора с бизнес на територията на Сливен, ако имат нужда от персонал, да ДАДАТ ВЪЗМОЖНОСТ НА ДВЕТЕ ДА РАБОТЯТ. Те нямат претенции, съгласни са да работят като помощници в домакинство, в магазин, в заведения - кухня, почистване или всичко, което считате за удачно. Единственото условие, поставено от затвора е те да бъдат вземани и връщани от работодателя с транспорт. Те се нуждаят от работа, тъй като това ще намали престоя им в затвора! Всеки, който има възможност да помогне, като им даде работа, нека пише тук на лични съобщения на страницата, като коментар под поста или на страницата на Биляна Петрова." - гласи постът публикуван в официалната Фейсбук страница на Иванчева.

Двете бяха отведени в четвъртък, след като стана ясна окончателната им присъда. Това пердизвика полюсни реакции сред обществото, като хора излязоха на протест пред Съдебната палата с искане за справедливост.

Адв. Николай Хаджигенов пък поиска от президента Румен Радев Иванчева да бъде помилвана, а днес стана ясно, че ресорната комисия ще разгледа присъдата.