Автор
Ива Петрова

Кои 10 думи съсипват живота ви – мнението на астролог, в което си струва да се вслушате

Известната ясновидка, ведически астролог и нумеролот Арина Евдокимова говори за десет думи, които не трябва да се изричат.

„Животът може да бъде по-добър“ - тази мисъл посещава много хора доста често, но не се превръща в призив за действие, отбелязва тя. Пътят към положителната промяна си струва да се поеме точно сега. Започнете първо с това да си направите анализ на вашия речников запас и думите, които често употребявате в него. За да направите това, трябва да запомните кои думи с негативна конотация използвате най-често в речта. Те ограничават възможностите ви и забавят динамиката на развитие, категорична е ясновидката. Тя твърди, че това се случва, тъй като мислите стават думи, думите стават действия, действията стават навици, навиците стават характер, характерът става съдба.

Освен това негативните думи контролират живота по коварен начин: намаляват мотивацията, превръщат се в негативно преживяване, постепенно променят възгледите за живота и дори влияят на физическото състояние – отслабват имунната система, водят до стрес и в резултат на това – депресия. Така се оказва, че безобидните на пръв поглед думи са истински „крале“ на житейските драми. Според Евдокимова в речника на всеки човек присъстват много такива думи. Пред Wday.ru тя говори за десет от тях, които най-често използваме в речта си и които трябва да избягваме.

Ако все пак някоя отрицателна дума се промъкне в речта ви и не може да бъде избегната, ясновидката съветва да се доверите на магията на думата „НО“ - ако, разбира се, с нея започва положителна и жизнеутвърждаваща фраза. Управлявайте живота си с положителни думи!

Лошо

Такова определение за друг човек или за себе си има изключително голяма разрушителна сила. Още предците ни са се опитвали да не произнасят тази дума, защото са вярвали, че по този начин обиждат както своя, така и чуждия ангел-пазител. И ако по някаква причина думата излети от устата им, веднага плюели през лявото си рамо, за да прогонят неприятностите. Особено бдителни към използването на тази думи били към децата.

Опитайте следният експеримент с помощта на приятелите си. Застанете прави и разтворете ръце. Помолете един приятел да каже, че сте лош човек, а друг да се опита да свали ръцете ви. Ще видите, че дори и много да се опитвате да държите ръцете си протегнати, той лесно ще ги свали. След това отново вдигате ръцете си. Нека сега да ви кажат, че сте добър човек. Ще забележите, че сега ще бъде много трудно да ви спуснат ръцете ви. Тялото отговаря на командата да се защити или не. Думата „лошо“ няма защита, няма сила. Напротив, при думата „добро“ енергията на информационното поле се засилва, в резултат на което защитата се засилва.

Не мога

Това е една от най-рестриктивните думи, която може да се нарече „дума-преграда“. Ако допуснете тази дума в речника си, или я чуете от други хора повече от три пъти, вие започвате да възприемате нечий модел на поведение и в същото време съдбата на някого друг. Изричайки думата „не мога“, вие спускате бариера пред себе си и губите възможността да действате. В резултат на това всичко, което започнете да правите, завършва с неуспех. Докато произнасяте тази дума, вашата представа за по-нататъшното ви развитие към успеха се променя, което означава, че предварително планираният резултат от самия успех също се променя. Отчаянието е пътят към краха.

Уморен

Никога и при никакви обстоятелства не трябва да използвате тази дума. Колкото по-често звучи, толкова по-малко енергия ви остава. „Уморен“ в лексикона има ефекта на енергийна боа с невидим камшик. И за вашето съзнание звучи командата „край“. Заедно с тази дума получавате сигнал: няма закъде да бързате: гибел, безнадеждност, невъзможност. Ето колко разрушително-депресивни форми налага една дума „уморен“ върху съзнанието на човека.

Независимо как се развиват обстоятелствата, човек трябва да се стреми да избягва тази дума, тъй като тя е една от ключовите точки в съзнанието на всеки човек. Опитайте се да произнесете тази дума на глас няколко пъти и в паметта ви веднага ще се появи депресивна поза на човек със спуснати ръце, а вие сами ще заемете деструктивно-депресивна поза. И това е естествено, защото всеки от вас поне веднъж е наблюдавал състоянието на уморен човек.

Думата "уморен", произнасяна често от вас, може да доведе до безсъние, тъй като подсъзнанието е инструктирано да търси резерви в тялото за действие. Вие, без да забележите, започвате да се вълнувате и ядосвате без причина. Всеки път, когатопочувствате умора, опитайте се да промените думите, например: Свърших добра работа, работих усилено. Като бонус ще получа чудеса от съдбата.

По дяволите!

Опасно е да си спомняте напразно и още повече да призовавате зли духове. Нашите предци са били много внимателни към този въпрос. Те старателно са избягвали думите „ад“, „дявол“, „демон“. Смятало се е, че с произнасянето им ги призовават. Ако произнасяте такива думи често в ежедневната си реч, тогава във вашето енергийно поле може да се появяви сигнал за принадлежност към тъмните сили, което с течение на времето може да привлече поредица от неприятности в живота ви.

Езотериците и представителите на църквата, въз основа на собствения си опит в общуването с хората, заявяват, че в ежедневната реч, спомняйки си за дявола, хората веднага привличат представители на тъмните сили и моментално попадат в неприятни и безпомощни житейски събития.



Никога

Всеки знае поговорката: „Никога не казвай никога“. Тази дума има мощен потенциал да поставя пречки в развитието на живота. Никога означава никъде, при никакви обстоятелства.

Още древните индийци са казали: „Не казвайте думата „никога“ нито в гняв, нито в отчаяние, нито в радост. Съдбата стои на прага и веднага дава това, от което току-що сте се отказали. Изричайки тази дума, вие несъзнателно включвате програмата на страховете от нещо и изключвате противопоставянето на негативизма. Външните обстоятелства приемат предизвикателството ви и около вас се създават всякакви неприятни и провокативни обстоятелства. Ето защо е толкова важно да внимавате с „никога“. Когато произнасяте тази дума, трябва да разберете, че влизате в спор със Създателя. А при Бога винаги всичко е възможно.

Глупак

Въпреки факта, че в Русия тази дума дълго време не е била обидно проклятие, не е подчертавала отрицателните характеристики на човек и често се среща в приказките като описание на образа на красивия Иван Глупака, трябва да да се избягват. В значението му се крият не само такива значения като „глупав, луд“, но и друго значение: прост, без корен. Ако често чувате тази дума, адресирана до вас, тогава възниква известно пристрастяване, последвано от увереност в собствената ви малоценност. Но този, който я произнася, унищожава себе си и проектира тази дума върху своята личност. Самата дума "глупак" е в генетичното възприятие на индивида като обидна и унизителна.

Следователно тя заема най-ниското стъпало на социалната и изобщо на оценъчната човешка стълбица. Автоматично възпроизвеждайки думата "глупак" по негов или някой друг адрес, човек започва да се държи в противоречие със социалните поведенчески норми и оправдава поведението на беден шут, който в Русия се смяташе за глупак.

Без късмет

Стигматизираща дума, която възпира всякакъв приток на положителна енергия. Това се превръща в пречка по пътя, защото твърдението, че съдбата се е отклонила и в живота няма късмет и щастие, намалява всички усилия до неверието, че изпълнението на плановете и щастието като цяло е повече от възможно.

Безнадеждно!

Хората често казват фразата: „Надеждата умира последна“. Затова тази дума, изречена с голямо емоционално послание, отхвърля и малката надежда и човек остава без този верен спътник. Учени-медици са научно потвърдили, че думата "нещастен" засяга зрението и слуха. Човекът, към когото е била изречена тази дума, за известно време сякаш доброволно е дал на тялото си команда: да не вижда и да не чува тези, които го казват. И в резултат на това целият свят с всичките му приятни изненади.

Тъга

Душевна мъка и безпокойство, неудовлетворение и униние - ето какво означава тъгата, който се е настанил в живота. И ако повтаряте тази дума отново и отново, мислейки или говорейки за живота си, това означава, че ще се вкарате в тъжно състояние още по-дълбоко и ще обречете живота си на провал и нереализирани мечти. Както знаете, тъгата е предвестник на много болести. Не напразно думите "депресия" и "меланхолия" са синоними на тъгата.

Проклинам

Тази дума притежава огромна негативна сила, често може да се чуе в различни ситуации – например, когато трябва да стоите в задръствания на много километри или нещо не се получава, което е много досадно. Още по-опасно е да ругаеш други хора. В момента на произнасяне на такива думи се стартира най-силната негативна програма. Оказва се, че човек сякаш проклина себе си, обричайки се на болест, трагедия, нещастие, неуспехи. Колкото и да си ядосан на някого, не ругай.

Почти всеки ден се сблъсквам с последствията от тази ужасна енергийна програма, отбелязва експертът. Тя е в състояние да лиши няколко поколения от щастие, родено от прокълнат човек. Страда и този, който е проклел. След като веднъж сте произнесли такава ужасна дума, бъдете готови за това, че животът ви може да се промени към по-лошо.

Четете още: Забравете за тези думи! Те източват положителната ви енергия