Автор
Весела Георгиева

Кремена Халваджиян се възмути от коментари на природозащитници

Тв водещата Гала си навлече гнева на екозащитници, заради модно ревю, в което участва. Тя се появи на събитието, на което представи различни кожени палта.

На ревюто, организирано от Кремена Халваджиян, известен гръцки дизайнер представи най-новата си колекция. Моделиерът е известен не само в южната ни съседка, но и у нас, писа "България днес". Палтата, които предлага, са от естествена кожа, а сумата им е няколко хиляди евро. За някои от моделите са използвани кожи от норка, които се развъждат в специални ферми. Именно този факт разгневи най-много природозащитниците.

„Над 1000 животни. Толкова изчислихме, че са убитите животни, използвани за ушиването на показаните палта на това „vip“ шоу. Това са само част от снимките, на които известни българки триумфират гордо с одраната козина на невинни, красиви животни. Вероятно с мисълта, че тази красота може да се прехвърли и върху тях. Тук ще видите Гала, момичета от балета Funky Monkeys , Кремена Халваджиян (която е и съорганизатор) и други „vip“ персони. Задоволството на гръцкия кожодер е очевидно. Защото неговата фирма едва ли ще съществува, ако не беше българския пазар с подобни „вип“ дами. Наистина не очаквахме това от Магардич и Кремена Халваджиян и от много от разпознаваемите лица на снимките. Жалко!“, коментират от организацията Гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи, цитирани от "Флагман".

"Леле, леле, какъв хейт ни заля, Гала, Маги, мен…Не само хейт, а клетви! Клетви-съвсем емпатично и иновативно действие, ще трябва да си отлеем едни, например, рециклирани куршуми.
Палтата, кожените палта са този път темата, която обедини българина! Грижовния, еко, био, веган, хуманист, информиран, съпричастен и НЕ БЕЗУЧАСТЕН българин, този път активен почти колкото на избори! Който НЕ ползва кожени колани, обувки, калъфи, книги, тефтери, дивани, чанти, който НЕ яде прасета, пилета, или пък 100-левови телешки стекове, според чергата, (то май винаги чергата е истинския проблем).", написа в личния си профил Кремена Халваджиян.

А след това продължава: "И да кажа две думи за събитието: направих това събитие, за да подкрепя мой приятел, и неговия ЗАКОНЕН бизнес. Направих го не като инфлуенсър. Като приятел.
Много бързо искаме да станем прекалени светци, а мразим. В природата винаги има баланс, а му се бъркаме. Няма да носим кожени палта, а тричането е народен обичай! Чудни сме!
А сега ще си изведа кучето на разходка и ще забравя за вас."

Илиана Раева е сред хората, подкрепили Халваджиян с емотикон под нейния пост.