Автор
Цвета Герчева

Вкусният старт на юбилейното ни КУЛИНАРНО СВЕТОВНО предстои в неделя: не го пропускай

Футбол, емоции, сълзи от радост, разговори за отбори и играчи, които продължават до полунощ и много време, прекарано с любимите хора: Световното по футбол стартира съвсем скоро, а ние от екипа на Woman.bg знаем отлично, че колкото и да си говорим за спорт, добрата храна на масата винаги е отличното дoпълнение към перфектното преживяване.

Затова и отново, за 10-и пореден път, тази неделя стартираме "Кулинарното световно", посветено на емоцията от вкусната храна, която ни обединява. За десет години този проект се превърна в един от любимите на екипа ни, научихме много за света на храната и вече знаем кои са нещата, които ще ви накарат да се забавлявате, да гласувате и да усетите добавената стойност от вкусното дерби.

Какви ще са битките на нашата арена можете да следите Т У К. Това, което ви обещаваме е, че всяка страна, която играе с отбора си на това световно първенство по футбол, ще се включи и в кулинарното ни световно с една своя рецепта. Вие решавате "какъв е изходът от мача", като галсувате за своята любима кухня. Испанската паеля или германските вурстчета, нещо с дъх на южноамерикански бряг или добрата стара Африка? Следете кулинарното световно, за да разберете коя е рецептата победител.

Наш гид в света на екзотичната кухня ще бъде шеф Никола Симеонов, който с умението на стриктен диригент, ще ни преведе през дебрите на тези звучащи сложно и наистина нетрадиционни кулинарни традиции. Шеф Никола е истинско явление в кухнята, работил е в ресторанти със звезда "Мишлен", както и в ресторанта на Гордън Рамзи в Лондон, финалист е на формата Hell's Kitchen и... да не забравяме - любимият ни шеф готвач, който винаги е склонен да издаде даже най-пазените тайни от кухнята на големите.

В рамките на проекта ще чуем и вкусните истории на няколко БГ звезди, които попитахме кои са любимите им ястия и каква е емоцията, с която те свързват удоволствието от храненето. Калин Вельов, Ива Екимова, Маги Джанаварова и Venzi ни споделиха своите кулинарни тайни.

И макар да не раздаваме трофеи, благодарение на нашите партньори, в Кулинарното световно сме подготвили 65 страхотни награди.

Включи се, регистрирай се, гласувай за своята любима рецепта, "участвай в мача" и спечели уникален уред за дома, селекция сирена Philadelphia или чай от Ahmad tea.

Ще бъде вкусно, ще бъде цветно и ароматно, ще научите много нови рецепти и трикове в кухнята, ще мечтаете за екзотични дестинации и ще решавате изхода от двубоите в Кулинарното световно. Ние нямаме търпение, а вие?

(в материала има продуктово позициониране)