Автор
Весела Георгиева

Филип Буков с разтърсващо признание за наркотиците, проблемите в личния живот и загубата

Актьорът Филип Буков шокира с признания за наркотици, алкохол и семейни драми тв зрителите. Буков призна в ефира на Нова тв, че ако не е бил дядо му, с майка си и брат си са щели да останат на улицата след раздялата на родителите им. Занимавал се е със спорт, учил е политически науки в Италия, а сега гради успешна кариера на актьор. Имал е и покана да влезе в политиката, която е отклонил, защото не смята, че има какво да даде...

"Да си Филип Буков, означава да си вечно недоволен. Да не кажа, че изпадам в депресивни състояния, но има моменти, в които не съм доволен от нищо", каза Буков пред Мон Дьо.

Призна, че в момента се намира в нещо като в дупка в професионален план. Често си повтаря, че не трябва да забравя откъде е тръгнал...

“Спортът ми помага да износя на раменете си и славата, и самотата, това да стоя здраво стъпил на земята. Благодарение на спорта аз намирам отговор в трудните моменти”, каза още актьорът.

View post on Instagram
 

Най-трудният момент в живота му е, когато спира да се занимава със спорт. Следва един период от 2 до 3 г., в който води бохемски начин на живот. Тогава посяга към алкохола и наркотиците.

“Занимавах се с бокс. Този спорт често предполага едно влияние от един определен контингент хора, където животът е лесен, където парите се изкарват за час-два, където наркотиците не се заплащат. В четвъртък, петък и събота си по барове...”, разказва Буков.

“Работих като момче за всичко... В един момент обаче цялата тази приказка приключи. И това беше най-трудният момент в живота ми”, споделя още актьорът.

През уикендите взема наркотици. И отговорът на въпроса - защо спортуваш толкова, е - за да се преборя със зависимостта, да се чувствам активен.

Родителите на Буков са разведени, а разводът им е "една голяма тежест, която пада" от раменете му.

Казва на майка си тогава, че е търпяла твърде много.

За баща си твърди: "Нямам конфликт. Простил съм. Но към днешна дата нищо не ни обединява".

"Ако го нямаше дядо ми през последните 10 години, нещата щяха да бъдат много по-различни. Всички катаклизми допринесоха той да си отиде по-рано... Стресът... Ако не беше дядо ми, аз, майка ми и брат ми, щяхме да останем на улицата".

Всички тези драми се случват, докато Буков се снима в "Откраднат живот" и всички си мислят, че той се носи на крилете на славата...

Малко преди това се разделя и с приятелката си, с която са били заедно 9 години.

Но казва, че трудностите са го научили да оцелява.

Решава да стане актьор. Иска да се занимава с театър.

View post on Instagram
 

“Не са ме вълнували толкова популярността, славата. Винаги съм харесвал повече драмата. Искам да сляза от сцената емоционално опустошен”, казва Буков. “За съжаление обаче това не ми се случва. Но аз разбирам, че може би е етап от живота”, допълни той и признава, че в момента се намира в “творчески застой”.

"Славата е илюзия."

"Славата е страничен ефект от професията, която практикувам. Но това не означава, че съм успешен в нея".

Филип призна още, че има жена до себе си. Но му е отнело много време да убеди дамата на сърцето си, че търси нещо повече от флирт... Казва, че любовта изисква ежедневна грижа. И че хората днес са свикнали да обвързват любовта с материалното. А това не е правилно.