Автор
Ева Григорова

Как да си създадете сутрешна рутина като тази на милиардерите

Всеки иска да бъде по-успешен, да печели повече и да има добри възможности за развитие на собствения си потенциал. Това обаче изисква ежедневна работа над себе си, а често се случва да нямаме представа откъде да започнем.

Така решихме да потърсим какви най-често са сутрешните ритуали на милиардерите, за да можете да ги инкорпорирате и в собственото си ежедневие.

Какво представлява сутрешната рутина на милиардерите?

Сутрешната програма за милиарди е списък с дейности, които извършвате всяка сутрин, когато се събудите. Тези дейности са съсредоточени около любовта към себе си и грижата за себе си. Тяхното предназначение е да събудят ума ви и да ви подтикнат да преследвате всичко, което искате да постигнете през този ден.

Сутрешната рутина на милиардерите е идеална за всяка жена, която иска да води по-пълноценен, вдъхновен и съобразен с ценностите си живот. Така че, независимо дали се стремите да спечелите милиарди или просто искате да изплатите дълга си по кредитната си карта и да улесните живота си, задължително трябва да опитате!



1. Практикувайте добра хигиена на съня

На първо място е в ажно да дадете приоритет на добрия нощен сън. Понякога това е изключително трудно, но изследванията показват, че когато спите поне седем часа, това намалява стреса ви и подготвя ума ви да работи за постигане на целите ви.

Лягайте си по едно и също време всяка вечер и се събуждайте по едно и също време всяка сутрин. Можете или да настроите аларма, или да направите това, което прави Опра, и да се събудите внимателно, когато тялото ви е готово. Ако графикът ви позволява, експериментирайте и с двете и вижте кое работи най-добре за вас.

2. Избягвайте да проверявате телефона си веднага след като се събудите

Какво е първото нещо, което правите сутрин, когато отворите клепачите си? За 80% от хората това е проверка на мобилния телефон.

Това на пръв поглед безобидно действие може да навреди повече, отколкото си мислите. Изследванията показват, че виждането на нещо негативно - независимо дали е текстово съобщение, новинарско заглавие или спешен имейл - може да предизвика реакцията на стрес и да подготви мозъка ви за разсейване през останалата част от деня.

3. Изпийте поне 200 мл. вода

Дехидратацията понижава умствената ви активност, така че изпиването на пълна чаша вода сутрин може да ви помогне да събудите тялото си и да ви държи нащрек и концентрирани през целия ден.



4. Медитирайте и бъдете осъзнати

Всяка сутрешна рутина на милиардерите има едно общо нещо - време, посветено на медитация и размисъл. Това може да ви изглежда малко откачено, но наистина ви помага да влезете в умствено състояние на спокойствие, където можете да пренасочите мислите си към деня.

Eто и как можете да направите това на практика:

Намерете 20-минутна водена медитация в YouTube
Водете си дневник
Практикувайте утвърждения
Прегледайте всички цели, които сте си поставили за седмицата, месеца или годината.



5. Почетете хубава книга за 30 минути

Започването на деня с научаване на нещо ново е съществена част от сутрешната рутина на милиардерите. Помага ви да се настроите към целите си и да се почувствате вдъхновени да се справите с това, което предстои.

Така че, поради тази причина, опитайте се да четете по една глава от книга за личностно развитие всяка сутрин.

Препоръчваме да изберете тема, която ви интересува точно сега.

6. Определете приоритетите си за деня

Следващата стъпка от нашия сутрешен списък за милиардери е да създадете списък със задачи от две или три основни неща, които абсолютно трябва да свършите днес. Това са вашите основни приоритети. След това създайте по-малък списък с всичко останало, което е важно, но не е спешно.

След като започнете деня си, изпълнете всеки приоритет без прекъсване. Ако имате допълнително време, можете да се заемете с някои от по-малките елементи.

Изследванията показват, че губите до 40% от продуктивното си време, когато прескачате от задача на задача. И така, избройте основните си приоритети за деня и останете фокусирани върху тях първо.



7. Правете упражнения

Отделянето на време за движение на тялото ви сутрин има някои изключително важни ползи. То намалява тревожността и депресията, води до по-малко стрес, по-добър сън, по-добър фокус и внимание.

Не е нужно да правите нищо лудо и изключително натоварващо, а ежедневната ви рутинна тренировка може да се състои от:

Практикуване на йога
Танцуване вкъщи
Правене на силови упражнения
Посещение на фитнес клас
Разходка из квартала
Градинарство
Каране на колело

Ако сутрините ви са твърде натоварени, опитайте да си направите 30-минутна тренировка вечер.

Ако нямате време за всеки елемент от този списък, няма проблем. Чувствайте се свободни да ги смесвате и комбинирате спрямо личния си график. Може би един ден ще спортувате, а на следващия ще започнете да си водите дневник, да медитирате и или да четете.

В основата си сутрешната рутина на милиардерите има за цел да ви накара да отделите време, за да определите намеренията си за деня и да обмисляне на нещата, които искате да постигнете. Така че, без значение какви са целите ви, да можете да ги постигнете без излишен стрес.