Автор
Антония Дамянова

Най-многодетният жив баща: Как живее един пакистанец, който има 60 деца (Видео)

Много родители се оплакват, че им е трудно да отгледат две или три деца. Но какво ще стане, ако в семейството има повече от петдесет деца? Никой не може да отговори по-добре на този въпрос от 52-годишният Сардар Джан Мохамад Хан Хиджи, който живее в Куета, Пакистан.

Работата е там, че съвсем наскоро той стана баща за 60-ти път, след като му се роди син на име Кушал. Благодарение на това Сардар влезе във всички популярни чуждестранни таблоиди.


Снимки: Скрийншот

Какво се знае за живота на многодетния пакистанец? Според информацията в медиите Сардар работи като лекар. Има собствена клиника в града, която носи на мъжа отлични доходи. Това му позволява да да се грижи подобаващо за впечатляващо голямото си семейство, включващо три съпруги и 60 деца. Напоследък обаче пакистанецът започнал да изпитва финансови затруднения.

„Бизнесът е в застой“. Цените на всички основни стоки, включително брашно, гхи и захар, са се утроили. През последните три години всички пакистанци, включително и аз, се сблъскват с трудности”, споделя Сардар пред сайта Oddity Central.


Снимки: Скрийншот

Икономическите проблеми обаче за него не са пречка. Сардар мечтае да намери четвърта съпруга, която също да го дари с наследници. Той има оптимистична цел – планира да постави рекорд, като увеличи броя на децата си до 100. Сардар планира да направи това възможно най-скоро, тъй като вече е прехвърли 50-те. Както се казва, часовникът тиктака.

Трябва да се отбележи, че за първи път Сардар се появява в медиите през 2016 г. Тогава мъжът става баща на 35-то си дете. Още в онези години той твърдял, че иска да има 100 деца. Както се вижда, през годините целта на Сардар изобщо не се е променила и дори е постигнал забележителен напредък.

Пакистанецът обаче едва ли ще надмине най-многодетният баща в света. Припомняме, че това е султанът на Мароко – Мулай Исмаил. Мъжът е живял през 18-ти век и е имал 1000 деца, родени от цял харем съпруги.

Четете още: Милиони хора ще пострадат: индийският пророк-вундеркинд предсказа какво очаква света и Русия през 2023 г.