Автор
Весела Георгиева

Еха! Задава се бейби бум и в тениса: след Ашли Барти и Наоми Осака призна нещо много сладко

Наоми Осака призна, че е бременна и това е причината да откаже участие в първия турнир от Шлема за сезона. А това означава, че няма да я видим на корта през 2023 г.

Тя не е играла от септември, което породи доста въпроси. Но ето че загадката вече е разгадана. Наоми и рапърът Cordae очакват своето първо дете.

25-годишната Осака, която има четири титли от Шлема, сподели, че се надява да се върне в големия тенис за Australian Open през 2024 г.

View post on Instagram
 

"Последните няколко години бяха меко казано интереси, но разбрах, че най-големите предизвикателства в живота може да са най-забавни. Тези няколко месеца далеч от спорта ми дадоха нова любов към играта, на която съм посветила живота си. Осъзнах, че животът е твърде кратък и не мога да имам нищо за даденост. Знам, че имам толкова много неща, за които да мисля в бъдеще, а най-важното в този момент е моето дете да може да гледа мой мач и да каже "Това е майка ми". 2023-а ще бъде година пълна с уроци и се надявам, че ще ви видя на старта на следващата. Ще бъда на Australian Open 2024", написа Наоми.

Наоми Осака е най-високоплатената спортистка в света за 2022 година, според Forbes. Японката е на върха в подреждането за трета поредна година.

View post on Instagram
 

От Forbes споделиха в края на миналата година, че Осака и Серина Уилямс са единствените дами в Топ 50 на най-високоплатените спортисти на планетата, като единствено шестима от тях са записали по-високи доходи от японката по повод на рекламни и спонсорски контракти.

Преди дни друга бивша водачка в световната ранглиста - Ашли Барти, обяви също, че очаква първото си дете.