Автор
Веселина Петрова

Американка от филипински произход е новата Мис Вселена (снимки и видео)

Р'Бони Габриел от САЩ беше коронясана за 71-ата Мис Вселена в събота вечер, предаде Си Ен Ен. Миналата година тя първата американка от филипински произход, спечелила Мис САЩ.

Габриел грабна короната, изпреварвайки Аманда Дудамел от Венецуела и Андреина Мартинес от Доминиканската република. Конкурсът се проведе в Ню Орлиънс, щата Луизиана. В него 84 красавици от цял свят се състезаваха за короната.

View post on Instagram
 

Събота вечер беше последният ден от състезанието, като елиминациите намалиха броя на момичетата-финалистки. Когато Габриел влезе в Топ 5, тя беше попитана: „Конкурсът Мис Вселена наскоро направи една много важна промяна, позволяваща на майки и омъжени жени да се състезават тази година. Каква друга промяна, би искала да видиш ти и защо?“

Габриел отговори, че се надява организаторите на конкурса да увеличат възрастовата граница на кандидатите, пише БТА.

View post on Instagram
 

„Бих искала да могат да се състезават момичета и жени по-големи от допустимата досега възраст. Любимият ми цитат е „ако не сега, тогава кога?“ Защото като жена вярвам, че възрастта не е определяща. Не е утре, не е вчера, а сега. Времето е сега“, каза тя.

Родената в Хюстън Габриел е модел, модeл, моден дизайнер и инструктор по шиене. Тя обръща голямо внимание на опазването на околната среда в работата си.