Автор
Кристина Кирова

Борбата продължава: Парче от тумора все още тормози Сашка Васева

Сашка Васева все още преминава през най-голямото изпитание в живота си - коварната болест рак. През последните няколко години певицата трябваше да се подложи на животоспасяващи операции, след като се оказа, че дълго време постепенно е губела зрението си, именно заради онкологичното заболяване, но е получила грешна диагноза, което е възпрепятствало по-ранна реакция от нейна страна.

Тя правеше кампании за даряване на средства, с които да се оперира в чужбина и да бъде отстранено рядко заболяване, което е била подведена, че има. След това научава, че причината за все по-прогресивната загуба на зрение е тумор в мозъка и успява да замине в Германия със семейството си, за да бъде спасена от критичното си състояние.

Самата Васева споделя, че положението е било почти фатално, тъй като образуванието е било много голямо вече, но ето че тя претърпя успешно интервенциите и се завърна към живота след дълъг възстановителен процес, за което благодари не само на лекарите, но и на съпруга си, който и до днес е неотлъчно до нея. Именно той е човекът, който ѝ е вдъхвал сила и кураж в най-критичните моменти.

Към днешна дата певицата е в България и дори се завърна на сцената. Но уви - парче от тумора, с големина около 1 см, продължава да я тормози, но самата тя съобщи, че се очаква зрението ѝ да се възвърне до 2 години.

Тя споделя още, че в момента вижда като "в мъгла", като единствено различава тъмно и светло, но с много усилия. А ето и какво още разказва тя за плановете си в музиката и за семейството:

"Оказва се, че съпругът ми е голямата ми любов. Към днешна дата разбирам, че единствено него обичам и съм обичала. Сега го разбрах. Жалко, че не го разбирах толкова години и бягах от семейния уют. Ходех да пея и се вълнувах да принадлежа на народа с песните си и с купона, който умея да правя. Пак ще го правя. Но искам да бъда и до семейството си. "Имам дар от Бога да пея. Ще пея, но може би трябва песните да са насочени към прослава на Бога. Бог ме спаси и ми даде втори шанс да живея".

Четете още: Като гръцка богиня: Вижте Глория в приказна рокля в Пунта Кана (снимка)