Автор
Весела Георгиева

Тези 5 растения ще донесат щастие в дома ви

Установено е, че растенията, освен че носят ползи за здравето, могат да привлекат в живота ни щастие и късмет. Според астролозите пет растения ще внесат успех и щастие в дома ни през 2023 г. Ето кои са те...

Бамбук
Според фън шуй, бамбукът носи в дома късмет, особено, ако е дарен, ако е подарък. Ако дадете на някого бамбук, това означава, че му желаете просперитет, богатство и щастие. Стъблото му символизира любов и здраве. А клонките са символ на щастие, богатство, дълголетие. Броят на стъблата на бамбука също има своето значение. Две са за любов, 3 или 5 - за богатство, а 7 са пожелание за здраве.

Орлов нокът
Това е едно от най-известните растения във фън шуй. Нарича се "орлови нокти" или "дърво на късмета". Ако се постави в югоизточната част на къщата, семейството никога няма да има парични затруднения.

Босилек
Босилекът, освен подправка, е и символ на финансовото благополучие. Смята се, че който държи босилек в портфейла си, ще има късмет във финансов план. А ако засадите босилек около къщата си, злите сили няма да могат да я приближат. Босилекът пази собственика на дома, привличайки късмет и изобилие в дома.

Сансевиера
Това красиво растение има способността да филтрира въздуха. Освен това е символ на силата, на могъществото. Листата му, приличащи на меч, пазят семейството от лош късмет. То носи на собственика си силна воля, решителност, както в работата, така и в живота. Помага да привлечете късмет и богатство в семейството.

Мирна лилия или спатифилум
Няма по-добро цвете за тези, които се опитват да постигнат баланс в живота си. Мирната лилия е известна като едно от най-добрите растения за подобряване качеството на въздуха, премахване на токсините и намаляване на алергените.