Автор
Пепа Попова - Пепита

Монументалното животинско изкуство завладя и Chanel

Седмицата на висшата мода продължава, а ние продължаваме да се наслаждаваме на полета на фантазията на любимите ни дизайнери като Виржини Виар, която представи новите си творения за Chanel. Французойката също не пропусна животинския елемент за новия сезон, но работи с него много по-деликатно от Даниел Роузбери, колегата ѝ от Schiaparelli, който буквално разбуни духовете с шоуто си.

Един от символите на колекцията на Chanel бе изображението на камила, което може би предизвика объркване в началото. Истинските фенове на творчеството на Коко Шанел обаче, особено тези, които са имали възможността да разгледат апартамента ѝ на улица Камбон, веднага си спомниха, че на масата ѝ има фигурка на камила. Там можете да видите и скулптури на лъвове и елени, които послужиха като ориентир при подготовката на сценографията на този мащабен спектакъл.

Огромните фигури, създадени от Xavier Veillan, изглеждаха изненадващо впечатляващо по време на модното шоу. Самата колекция се оказа закачлива и жизнена, лишена от арогантност и строгост. Виржини Виар работи много с мини дължини и трапецовидни силуети и предложи да комбинираме емблематичните сака от туид с дръзки къси панталони и плисирани поли.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Влиянието на света на фауната можеше да се види в детайлите - бродерии и апликации с изображения на животни неочаквано украсиха както сака в стил 60-те, така и деликатни рокли. Дори образът на булката този сезон в Chanel е изпълнен с младежки плам и оптимизъм, което е истинско удоволствие.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram