Автор
Антония Дамянова

Катрин Тасева с първа снимка преди раждането

Катрин Тасева сподели за първи път снимка с наедрялото си коремче. Припомняме, че в началото на януари Златното момиче обяви, че очаква първата си рожба - момиченце.

„Предстои ни един много красив и вълнуващ момент. За моето проследяване на бременност и раждане избрах да се доверя на д-р Д. Ставрев, с когото се чувствам спокойна, уверена и с нетърпение очаквам всеки следващ преглед!“, споделя гимнастичката на профила си в Инстаграм.

View post on Instagram
 


Баща на детето е 29-годишният собственик на известна верига сладкарници Станислав Сивков. Срещата между двамата става като на филм. Катрин отишла да си поръча торта за рождения ден в сладкарница от неговата верига, където служителката я разпознала и я свързала с шефа.

„По телефона той ме помоли да им направя реклама в социалните мрежи и така малко по малко започнахме да си общуваме“, разказва по-късно Тасева. Последвало паметно предложение за брак пред елхата на площада в Пловдив. Тогава приятели на бъдещия младоженец, преоблечени като Дядо Коледа, опънали транспарант „Ще се омъжиш ли за мен“, а Станислав паднал на колене.

View post on Instagram
 

Преди да срещне настоящия си партньор, 25-годишната олимпийка премина през труден период. През март 2020 г. звездата на художествената гимнастика се раздели с бореца Николай Щерев, който няколко месеца по-късно почина от Ковид-19.

View post on Instagram
 


"Няма думи, които да опишат колко много боли... Знаете ли какво е да се отпуснеш в прегръдките на тази планина от сила? Знаете ли какво е прегръдка да ти е дом! Обятията му да са ти къща. Да те пази от вятър и студ, от всичко лошо да те пази... с ръцете си. Колко хубаво е да се отпуснеш и да си позволиш за малко да не си силна. Само за малко! Толкова голям и силен... Раздаваше душата и добротата си навсякъде... Жаден да беше, първо на теб ще даде вода. Измръзнал, теб ще завие първо с одеалото... Така харизматичен... Бохем... Научи ме да грабя с шепи от живота, както ти го правеше! А огънят от нашата любов погълна всички около нас. Обичаше ме дори когато не бях много, много за обичане... Обичаше ме повече от всичко... Правеше ме по-смела! По-дръзка! По-жива... Знаех,че и да падна, има кои да ме хване. Изпълваше цялото ми сърце с кураж преди състезание: ”Ти можеш!" "С теб съм!" “Ще успееш!” “Батко Ники вярва в теб!” Има едни такива мъже дето са силни на дела. Не казват какво ще направят. Правят го! Ти беше такъв! Беше най-големият мъжкар, когото съм срещала! Такива мъже са изчезващ вид! Мъжкар в поведението си, мъжкар в мисленето си, по всяко едно отношение.. към всекиго... към мен... Ти не беше само мой приятел, не бе само сродна душа. С теб разбрах, че дом не е място. Дом е чувство! Благодаря на Бога, че пътищата ни все пак се засякоха тук на земята... но знай... Сродните души не се срещат на земята! До скоро, Ники! Твоя Кари!

Съболезнования към семейството!"

С тези разтърсващи последни думи за сбогом Катрин сподели болката си от загубата на своя бивш годеник.

Тасева дебютира в състезания при жените през 2015 г. Прави пробива си сред най-добрите в света през 2017 г., когато вече е част от клуб „Илиана“ - печели първия си медал в многобоя на световна купа – бронзов, както и сребро на бухалки и бронз на топка в Ташкент.

View post on Instagram
 


На световната купа в София е сребърна медалистка в многобоя след най-добрата си приятелка Невяна Владинова. През 2018 г. вече е втора в света отборно на шампианота на планетата в София. Шеста в многобоя на домашното световно. Сребърна в многобоите на световната купа в Пезаро и гран при в Киев. С медали и на четирите уреда на световната купа в София, включително златния на бухалки.

С активната спортна кариера тя се разделя след игрите в Токио през август 2021 г. Малко след това в живота ѝ се появява бъдещият баща на детето ѝ – Станислав. Освен сладкарска къща в бизнеса му влизат и хлебарница и ресторант в Пловдив. Сивков е на 29 години, с 4 години по-голям от обаятелната спортистка. Двамата са заедно от началото на 2022 г., но за връзката си с него Катрин заговори едва в края на миналата година.

View post on Instagram
 

Четете още: Димитър Бербатов: Един "демон" на 42