Автор
Кристина Кирова

Последният удар на Даяна: Личните ѝ писма издадоха ужасяваща тайна, за която никога не сте предполагали

Принцеса Даяна си отиде от този свят преди 26 години, но мистериите около живота ѝ в месеците преди смъртта ѝ, продължават да вълнуват света. Защото тя беше истинската принцеса на народа и нито една кралица-консорт няма да успее да накара поданиците да я забравят...

Днес още една от тайните ѝ беше разкрита, благодарение на личните ѝ писма, които останаха след нея. Поредицата от писания и картички с шокиращи признания, в които Даяна описва точно как се е чувствала по време и след развода си с Чарлз, предстои да бъде разпродадена на търг, като за нея е обявена начална сума от 90 хил. паунда.

В писмата си принцесата говори открито за това, че се е чувствала изолирана от всички и за страха си от факта, че телефонът ѝ е бил подслушван.

View post on Instagram
 

Колекцията от кореспонденцията ѝ датира от края на 1995 г. и началото на 1996 г. Точно година преди да загине в катастрофа. Писмата ѝ са били адресирани към приятелското семейство Сузи и Тарек Касем. Двойката обаче ще запази някои от писмата и няма да ги включва в търга. Спечелената сума семейството е предвидило да даде за благотворителни каузи, които принцесата е подкрепяла приживе.

В едно от писмата, изпратено на 28-и април, 1996 г., Даяна отменя посещение в операта, заради създалото се напрежение покрай тежката ѝ раздяла с тогавашния принц Чарлз. В него тя пояснява, че усеща нападки и натиск от всички възможни страни:

"Понякога е много трудно да бъдеш с вдигната глава, а сега аз съм на колене и копнея този развод най-накрая да приключи. Плащам огромна цена."

В следващо писмо от 20-и май тя предупреждава семейство Касем, че всички телефони в двореца Кенсингтън се подслушват и издава шокиращата тайна, че съжалява за раздялата си с Чарлз:

"Ако само преди една година можех да предположа какво ще се случи и през какво ще премина заради този развод, никога нямаше да се съглася за тази раздяла. Толкова е грозно и отчайващо", пише Даяна.

Част от изповедта ѝ към семейството датира от дните, точно след като кралица Елизабет Втора е посъветвала Чарлз и Даяна да предприемат развод. Ето какво е написала принцесата на 2-ри декември 1995 г:

"Мога да бъда описана като пеперуда, но не искам да отлетя от това прекрасно семейство." С тези думи Даяна визира приятелите си Сузи и Тарек.

В следващите редове Лейди Ди им благодари за подкрепата и дори шеговито подмята, че са били страхотна "тройка". Семейството запазва кореспонденцията си с Даяна цели 25 години. Те разкриат, че за тях е изключителна привилегия, че са били част от скромния приятелски кръг на принцесата и затова в нейна памет, продават част от писмата, а сумата от тях ще бъде дарена за благотворителност. Знаем, че Даяна обожаваше добрите каузи и посвети голяма част от живота си, за да помага на другите.

Четете още: Великолепие в червено: Кейт Мидълтън прикова погледите в Лондон (Снимки)