Автор
Кристина Кирова

Луиза Григорова пред Woman.bg: Кой влюбен човек не се стреми към облаците?

Днес се срещаме с една от най-вдъхновяващите млади български актриси - Луиза Григорова! Поводът да си поговорим е най-новият филм с нейно участие "Игра на доверие", който предстои да излезе на 17-и февруари и в който е засегната актуалната тема за домашното насилие във всичките му измерения. Какво е да си успешна актриса, майка и щастливо омъжена жена в днешно време и каква е тайната да постигаш всичко с лекота, вижте какво сподели специално за читателите на Woman.bg, Луиза Григорова:

- Здравей, Луиза! Къде те откриваме днес и как започва един твой ден?

- Здравейте! Откривате ме на дивана вкъщи – пия сутрешното си кафе и организирам деня. Всяка сутрин ставам, будя Бран и го карам на градина, след това се прибирам, за да се изкъпя, оправя, закуся и както казах – да подредя задачите за деня с чаша кафе.

- Винаги си ни вдъхновявала, защото си от дамите, които доказват всеки ден, че една жена може да бъде на гребена на вълната в кариерата, в същото време да създаде хубаво семейство и да поддържа страхотна форма. Каква е тайната ти да си все така успешна? Изглежда сякаш постигаш всичко с лекота...
- Много благодаря! Мисля, че тайната е да обичаш това, което правиш – всяка част от него. Аз много обичам промените, обичам да излизам от зоната си на комфорт и това ми помага непрекъснато да търся нови хоризонти. Всяка следваща роля за мен е нов хоризонт и ме вдъхновява. Майчинството – макар и трудно, ме окрили, даде ми повече увереност, влюби ме наново - а кой влюбен човек не се стреми към облаците? Рийз Уидърспуун наскоро ми попадна с един съвет, беше нещо от сорта на „Не чакайте да придобиете увереността да свършите дадена работа, имайте увереността само да започнете, а другото ще дойде с времето.“ Та, аз също съм на този принцип.

- Ако можеше да си поговориш с Луиза от миналото, когато пътят ти като актриса тепърва започваше, какъв съвет щеше да ѝ дадеш?
- Не се страхувай!

- Кое е последното ти превъплъщение, което предстои да видим и какъв житейски урок научи от тази роля?
- От 17-и февруари ще можете да ме гледате във филма „Игра на доверие“, това е изключително вълнуваща история, насочена към домашното насилие във всичките му измерения. Научих много, докато снимахме, защото преживявах много лично всяка сцена, а и режисьорът Мартин Макариев ни даде възможността (на мен и Владо Зомбори, с когото си партнираме) да влезем в голяма дълбочина. Сега, когато гледах филма готов, видях и как тези неща изглеждат отстрани и съм сигурна, че много жени ще се припознаят в нашата история.

- Днес ти си щастливо омъжена жена и майка. Споделяла си, че любовта между теб и съпруга ти – режисьора Мартин Макариев, се е зародила на снимачната площадка. Спомняш ли си кой беше моментът, в който осъзна, че той е наистина специален за теб и че един ден ще бъде баща на децата ти?
- Благодарна съм, че мога да се нарека с чисто сърце – щастливо омъжена. Това е за мен най-голямото щастие. С Мартин се запознахме на снимачната площадка на един клип на Миро – „Август е септември, но тогава не си обърнахме кой знае какво внимание. Любовта ни пламна на снимките на сериала „Дървото на живота“, не ми трябваше много, за да разбера, че съм лудо влюбена. За мен беше като някаква магия – бегло го познавах, но бях сигурна, че сме създадени да бъдем заедно, усещах го в кожата си, в клетките, във въздуха. И така и стана.

- За финал – какво би казала на момичетата, които мечтаят да успеят в шоубизнеса като теб и какво ново ти предстои в професионален план?
- От изключително значение в шоубизнеса е да не спираш да се развиваш и усъвършенстваш. Да работиш много, да се отдаваш на процеса, да вярваш в себе си, но да запазиш скромността си (нахалните успяват по-бързо, но се задържат по-кратко). Недейте да се страхувате!
А за мен предстои премиерата на „Игра на доверие“, вярвам, че ще бъде успешен филм, защото има смисъл! В театъра също ще ви изненадам.