Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Снежно пълнолуние в Лъв тази вечер: Празнуваме живота, Вселената ни насочва в нова посока

На 5 февруари в 20:30ч се очертава много активно и напрегнато пълнолуние в знак Лъв.

Пълнолунието през февруари е известно като Снежното пълнолуние или Снежната луна, тъй като обикновено това е времето, когато вали най-много сняг и е най-студеното време от годината.

Пълнолунието бележи края на лунен цикъл, когато Луната свети най-ярко и може да разкрие скрита информация и чувства. Това може да се разбира като момент на освобождение, на изоставяне на всичко, което вече не ни служи (било то взаимоотношения, хора, ситуации, навици или мисловни модели, които са токсични, негативни или просто вече не са полезни). Сега сме стимулирани да поемем контрола над живота си. Необходими са промени!

Пълнолунието се осъществява в знак Лъв и насочва вниманието ни към отношенията между хората и приятелството. По време на пълнолуние могат да се появят дълбоки емоции. Меркурий ще бъде в близък съвпад с Плутон, така че думите и мислите сега ще имат огромна сила. Крайностите трябва да се избягват.

Труден аспект възниква, благодарение на Уран - планетата на пробуждането и промяната, активна при това пълнолуние. Т-квадратът на пълнолунието с Уран в Телец показва стремеж към свобода, обновяване, развитие и живот според нашата интуиция. Това, което може да ви задържи, е единствено страхът. Страх от загуба на емоционална, материална или финансова сигурност. Можете да изпитате много вътрешни напрежения, когато искате да поемете в нова посока. Но е почти неудържимо – промяната е неизбежна! Квадратът на Уран в Телец увеличава необходимостта от големи промени в живота.

Може да се съмнявате дали правите правилния избор и да се страхувате, че ще бъдете критикувани от външния свят. Осъзнайте, че сега можете да се откажете от негативните вярвания, което ще ви накара да израснете. Неочаквани събития могат да накарат Вселената да ви изпрати в нова посока, ако се съпротивлявате на новите промени. Вече нищо не може да остане същото. С нестабилността, която предизвиква Уран, Вселената вероятно ще изпрати ясен сигнал за това, което вече не е стабилно в живота ни.

Сега може да възникнат чувства на несигурност или непостоянство. Това Пълнолуние просто ни поставя във връзка с нашето вътрешно „Слънце“, а Уран разклаща нещата, за да ни събуди за по-дълбока истина и по-висша мъдрост. Разтърсва нещата, за да можем да ги видим от нова гледна точка и от нова перспектива. Както се казва, когато променим начина, по който гледаме на нещата, нещата, на които гледаме, се променят.

Под влиянието на Пълнолунието в Лъв могат да се засилят такива черти на характера като самохвалство, нарцисизъм и арогантност. Хората стават по-егоистични, егоцентрични и нуждата от внимание нараства.

Посланието на Пълнолунието в Лъв е: Празнувайте живота! Живейте, обичайте, смейте се!