Автор
Антония Дамянова

Чарлз III се готви за най-скандалното интервю в живота си – Великобритания е в шок

Устоите на монархията са разклатени! Онзи ден Бъкингамският дворец обяви официалната новина – в навечерието на коронацията си кралят на Великобритания най-после реши да открехне завесата около всички въпроси, свързани със семейните отношения във фамилията. Целият свят е замръзнал в очакване на неговите разкрития...



Според официалната информация Чарлз III се е съгласил да даде откровено интервю на канала BBC пред един от най-скандалните журналисти във Великобритания. Става дума за Джонатан Димбълби, за когото кралят, още като принц на Уелс, даде ексклузивно интервю през 1994 г. Тогава той призна пред цялата страна, че наистина е изневерил на принцеса Даяна и не съжалява.

Очевидно е, че новите разкрития ще предизвикат светкавичен ефект – Чарлз III е известен със своя "язвителен" нрав, затова, както се очаква, той ще засегне отношенията му с принц Хари, порно скандала на брат му Андрю. Пред водещия кралят ще коментира и върху слуховете по негов адрес за подкупи от Арабски шейхове.

Консервативната общественост на Великобритания е разделена на два лагера, отбелязват британските медии. Някои поданици смятат, че новият монарх трябва да живее според правилата на кралицата. Известно е, че мотото на Елизабет II бе фразата "Никога не се оплаквай, никога не се оправдавай".

Затова много граждани на Острова смятат, че желанието на Чарлз III да коментира семейни съдебни спорове е грешка и слабост, която ще му коства рейтинги.

Но друга част от обществото е на мнение, че съвременният свят изисква съвременни решения, така че служителите на народа „трябва да играят по правилата“. Ако обществото преди 100 години очакваше хладен и царствено отчужден крал, сега в ерата на глобализма хората искат да видят монарха отчасти и като шоумен.

Какви разкрития ще направи кралят и ще разтресат ли те още повече устоите на монархията, предстои да разберем.

Четете още: Певица с шокираща изповед за принц Чарлз: Той съсипа живота ми