Автор
Христина Кирилова

Връзката ви се разпада? 6 признака, че вие сте виновни и я саботирате

Нито една връзка не е перфектна и да - човешките отношения са най-сложното нещо на този свят. Особено когато две толкова различни едно от друго същества, каквито са мъжът и жената, се съберат и градят бъдеще заедно, нещата стават наистина многопластови и нелесни. Но пък, оказа се, има начини да разберем дали ние сами не саботираме връзката си.

Те са цели 6 на брой, споделя психологът д-р Лалита Суглани пред последователите си в Инстаграм. На първо място тя определя най-голямата грешка на всеки човек още в началото на любовните отношения и това са твърде големите очаквания. Дори може да се каже очакванията като цяло.

"Когато очакванията ни не бъдат покрити, ние ставаме раздразнителни, обидени и отчаяни. А това обрича връзката на провал, защото спира да ни интересува. В такива моменти трябва да си припомним, че не сме в главата на човека отсреща и той също има своя гледна точка. Много хора прекратяват връзката в този етап без да положат усилие и да работят над комуникацията с партньора, който не е оправдал очакванията им", разкрива д-р Суглани.

А сега да видим кои са 6-те начина, по които сами саботирате щастието си в любовта:

Липсата на извинения и отговорност

Ако сте наранили човека до вас и го знаете - извинете му се. Ако не сте го разбрали - извинете му се. Ако сте избухнали без причина - извинете му се. С две думи, поемайте отговорност за действията си. Защото никой не ви е длъжен и вие не сте перфектни.

Не уважавате границите на другия човек

Уважението е в основата на всяка щастлива и здрава връзка. Не прекрачвайте границите на другия човек, не навлизайте в тази част от личното му пространство, в която не иска да ви допусне.

Когато искате да го промените

Много хора, дори неволно, се стремят да променят човека до себе си и да го превърнат в свое копие. Истината е обаче, че красотата в отношенията се крие в това да приемете другия такъв, какъвто е. Когото и да се опитате да промените, нямате да получите желания резултат, хората просто ще бягат от вас.

Не се съобразявате с емоциите на другия човек

Вече споменахме за очакванията, нали? Основното правило, когато искате да ви върви в любовта, е да се съобразявате с партньора и да не го съдите. И най-вече да разбирате емоциите, които той изпитва. Всеки човек притежава душевност, не го забравяйте.

Не изразявате нуждите и желанията си ясно и на глас

Никой не знае от какво се нуждаете и какво изпитвате по-добре от самите вас. Знайте го и следващият път, когато се разсърдите на човека до себе си, че не е изпълнил това, което искали, си припомнете дали сте му заявили ясно желанията си. Не оставяйте място за колебание.

Сравнявате връзката си с другите

Никога, ама никога не правете сравнение между вашите отношения и връзките на приятелите ви с техните партньори. Не знаете какво се крие зад стените на домовете ви и също така не знаете с подробности какво се случва в отношенията на тези двойки. Вие виждате само фасадата. Така че никога не правете това сравнение, а работете над вашата връзка.

Четете още: Какво да направя: Хванах годеника ми да си пише с друга, а той ме обра