Автор
Кристина Кирова

Ваня Червенкова сподели информация, че земетресенията в Турция са предизвикани по изкуствен път (Подробности)

Ваня Червенкова винаги е била съпричастна с човешката мъка и никога не е запазвала мълчание, когато по света се случва нещо наистина ужасно. По същия начин постъпва и сега, когато в съседна Турция цари истински ад. След като земетресение 7,8 по рихтер разтърси част от земите на съседната ни страна, хиляди хора останаха без дом, а жертвите само до момента са близо 20 хиляди. Спасители и доброволци все още откриват загинали под руините на срутените сгради.

Но дали наистина за този ужас е виновна единствено и само природата? Наистина ли тук става дума за лош късмет? Преди часове Ваня Червенкова сподели кадри и информация от руски, а и турски медии, според която всичко е било причинено по "изкуствен начин".

Според информацията, която за момента може би по-скоро спада към категорията на конспиративните теории, причината Турция буквално да бъде разклатена и части от нея да бъдат опустошени по политически и религиозни причини. Червенкова пояснява, че не само в някои руски, но и в турски медии журналисти коментират, че от видеата минути преди началото на трагедията се случват необясними изблици и това поражда съмнения, че земетресението е било причинено по изкуствен начин.

В същото време Ваня изрази и дълбокото си неразбиране и огорчение от факта, че все още има хора, които не са склонни да изпитат съчувствие към семействата на жертвите и към цяла Турция в този ужасен момент.

Четете още: След земетресението: Турция се премести с 3 метра, какво точно ни очаква