Автор
Ева Григорова

Най-после: Америка призна, че извънземните навестяват Земята?

Американският сенатор Марко Рубио заяви, че НЛО са засичани над ограниченото въздушно пространство на САЩ от години.

Изказването му дойде след множество засичания на неидентифицирани летящи обекти на над Америка и Канада през последните дни.

През уикенда американски изтребител свали „неидентифициран обект“ над езерото Хурон, по заповед на президента Джо Байдън. Статистиката сочи, че това е третото подобно сваляне за три дни - и четвъртото от осем, като в това число влиза случаят с китайския шпионски балон, свален на 4 февруари.



Рубио написа в Туитър: „Последните 72 часа разкриха на обществеността какво се случва от години, неидентифицирани самолети, които рутинно оперират над ограничено въздушно пространство на САЩ.”

Коментарите дойдоха, след като сензационно Пентагонът отказа да изключи възможността неутрализираните обекти да са от извънземен произход.

Генералът от военновъздушните сили на САЩ Глен Ван Херк каза, че разузнавателните служби проучват всички възможности - включително идеята, че трите най-нови обекта могат да бъдат свързани с извънземни.

„Ще оставя на разузнавателната общност и на контраразузнавателната общност да разберат това. Не изключвам нищо“, каза Ван Херк. „В този момент ние продължаваме да оценяваме всяка заплаха или потенциална заплаха, която се приближава до Северна Америка и опитваме да я идентифицираме.“

Обектът, открит в неделя, беше описан от служители на отбраната като безпилотна „осмоъгълна структура“ с „потенциални възможности за наблюдение“ и връзки, прикрепени към нея.


Китайски балон беше свален на 4 февруари над Южна Каролина, което означава, че американските военновъздушни сили вече са свалили четири обекта само за осем дни.

Ван Херк каза, че за разлика от китайския шпионски балон, трите НЛО, свалени през уикенда, са били с подобен размер и скорост.

Той добави, че след откриването на китайския балон в края на януари, САЩ са коригирали радара си, за да могат да проследяват по-бавни обекти. Той обясни, че тази настройка на радара, плюс повишеното състояние на тревога, обяснява честотата на наблюденията на НЛО.


Ван Херк заяви, че военновъздушните сили все още не са сигурни как трите обекта са останали във въздуха, тъй като към момента имат неизвестни системи за задвижване. Той добави: „Ние ги наричаме предмети, а не балони, с причина.“

Дали пък е възможно извънземни да проучват планетата Земя?