Автор
Пепа Попова - Пепита

Внесете стилна лекота в офиса с тези 8 минималистични идеи за облекло

Oсновни елементи, база, индивидуални парчета с характер - това са дрехите, които съставляват основата на гардероба на минималистите. Така че, когато става въпрос за облекло за офиса, просто трябва да се научим да ги комбинираме. Добре оформената комбинация от тези дрехи предлага много прости решения – формули за работна стилна визия в офиса. Постигайки баланса между сдържано и изискано, но не и скучно, тези сетове са готови за офиса.

Всяка от формулите за облекло по-долу ще осигури усещане за елегантност, стил и най-вече ниво на комфорт, подходящо за дълъг работен ден.
Заложете на меки силуети, панталони със спокоен, лежерен силует, широки ризи, трикотаж и over-size костюми, към които можете да добавите аксесоари, подходящи за офис.

Солидни основи


Когато става въпрос за овладяване на професионалното, но стилно работно облекло, може да заложите на толкова простички елементи като риза с копчета, панталон с ръб и дефиниращ талията колан. Когато всяко едно парче от този семпъл сет е добре подбрано, тази макар и проста формула работи безотказно. Това се нарича минимализъм за минута.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 



Женствени акценти

Пола с точното количество обем, движение и дължина в комбинация със сако с красива кройка с двуредно закопчаване. Минимализмът в стил Parisienne може да бъде допълнен с малки, но смели бижута и удобни обувки на ниски подметки.

View post on Instagram
 

Шик с маратонки

Over-size костюмът се е превърнал в синоним на минималистичния тоалет и може би именно заради това е изключително подходящ за корпоративна среда. Съчетайте го с чифт обеци във формата на сълза, на които вашите колеги ще завиждат, и маратонки, които заслужават да бъдат носени и извън работното място.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Скромно и модерно

Полата тип молив е изключително подходяща, що се отнася до корпоративния dress-code. Базови качествени елементи, като чисто бяла риза и фино плетено пуловер с V-образно деколте, поддържат силуета на полата под коляното модерна, докато чифт обувки с шикозни златни елементи добавя щрих, подобен на бижу, за завършване на външния вид.

View post on Instagram
 

По-малкото е повече

Не усложнявайте прекалено нещата. Комбинирането на всички основни неща в един безупречен външен вид работи всеки път. Всичко, от което се нуждаете, е добра тениска, добре ушит панталон, памучна риза с яка и обикновени равни мокасини, в неутрална цветова палитра, разбира се.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Роклята-риза

Черната кожена рокля-риза може да се превърне във ваша втора кожа в офиса. Вариантите за стилизиране са безкрайни. Добавете семпли аксесоари, за да направите стандартната рокля-риза неустоима.

Добре подбрани дънки

В зависимост от това къде работите - денимът може или не може да бъде разрешен. Но кой би могъл да устои на идеално подбран чифт? Черна блуза с изчистени линии, прибрана в неизтъркан деним с класически силует дава небрежен петъчен външен вид, който харесваме за всеки ден от седмицата.

View post on Instagram
 

Плетена интелигентост

Семплият, но изискан пуловер е опора във всеки минималистичен гардероб. За интелигентен външен вид, подходящ за офиса - опитайте да го комбинирате с широки панталони с ръб и ултракласически мокасини.

View post on Instagram