Автор
Весела Георгиева

Спрете най-после да общувате с енергийни вампири: вижте как

Сигурно сте чували, че общуването с хора, настроени твърде негативно към живота, влияе на нашето здравословно състояние. Често хората са свикнали да попиват чуждите емоции и да ги отразяват, огледално, да се потапят в тях и да се влияят. Енергията на хората, с които общуваме, често навлиза в нашето енергийно поле и затова е добре да общуваме със светли хора, оптимистично настроени, хора, които не ни завиждат и не ни натоварват. Как да се "спасите" от енергийно негативните си познати?

Ако са ви близки, изслушайте, но не се вживявайте в проблемите им

Просто ги оставете да минат покрай вас. Съчувствието е естествена човешка реакция, но ако ежедневно сте подложени на нечии жалвания и безкраен списък от проблеми, скоро и вие ще имате такива. Най-добрият начин да се "спасите" е като останете вътрешно равнодушни.

Може пък да им харесва да са такива, не се опитвайте да ги променяте

Факт, те са песимисти, но защо мислите, че това трябва да се промени? Всеки има свои възприятия за живота, на тях това може да им харесва... Нека уважим правото им на избор.

Нека бъдем добри

Не е нужно да ги променяте, но не е нужно и вие да започнете да гледате лошо... Усмихвайте се, бъдете добри, може пък вашата позитивност може да бъде заразителност.

Намерете поводи да се посмеете заедно

Няма нищо по-обезоръжаващо от усмивката и смеха. Затова намерете повод да се посмеете заедно. Това сближава, омиротворява и създава положителни емоции.