Автор
Пепа Попова - Пепита

Тръпнем в очакване на новата дизайнерска колаборация - H&M Mugler

Подгответе се за битка пред магазините – вчера H&M обявяви предстоящото си ново сътрудничество с Mugler, стартиращо онлайн и в избрани магазини през пролетта на 2023 г. Креативният съветник на H&M, Ан-Софи Йохансон обедининява усилията си с Кейси Кадуоладер, творчески директор на Mugler, за капсулна колекция, която ще покаже най-доброто от двете марки.

Историята на дизайнерското сътрудничество на H&M е легендарна и пионерска. В продължение на почти две десетилетия H&M предлага на световната публика шанса да притежава специални модели, разработени заедно с дизайнери от висок клас.

В миналото купувачите се редяха на опашки с часове, за да се сдобият с ексклузивните колаборации на H&M (добре помним съвместните колаборации с Karl Lagerfeld, Comme des Garçons, Versace през годините), така че очаквайте да видите фенове на тротоара рано преди пускането на Mugler X H&M.
Кадуоладер беше назначен за креативен директор на Mugler през 2017 г., като постепенно наложи собствена визия за къщата, набирайки музи, които представляват неговия етос (Доминик Джаксън и Палома Елсесер бяха сред моделите, които дефилираха за есен/зима 2022 г.).
При представянето на дебютната си колекция за Mugler през 2018 г. той заяви пред Vogue, че иска да „започне разговор за това какво означава силна модерна женственост“, което оттогава постига чрез емблематични силуети и грандиозни шоута. Сътрудничеството му с H&M ще му предостави още една възможност да предсатви пред света своите основни ценности.

View post on Instagram