Автор
Кристина Кирова

Неочакван обрат: Чарлз постави условие на Меган и Хари, за да не им вземе къщата

Изглежда, че ситуацията около Хари и кралското семейство е динамична. И макар фамилията и херцозите на Съсекс, които избягаха чак в САЩ, за да бъдат независими, да са в студени отношения, все пак крал Чарлз все още е склонен да не порязва сина си и снаха си, като ги остави без дом в Лондон.

Да, Меган и Хари рядко дръзват да летят до Великобритания и когато го правят, то е за много кратко и с четири очи гледат да се завърнат в настоящия си дом в Америка, но жестът на краля, а именно че пожела да ги изсели от Фрогмор Котидж, говореше много за отношенията им. Сега обаче Негово Величество явно е размисил, защото източници от кралския двор издават, че той е разрешил на принц Хари и любимата му да се настанят в имението, но само ако приемат поканата да присъстват на коронацията му в началото на месец май.

Всъщност, за да бъдем съвсем точни, информацията гласи, че Чарлз разрешава на херцозите да останат във Фрогмор Котидж единствено като гости и само за периода около историческото събитие. И разбира се - те трябва да потвърдят предварително, че ще присъстват, което от своя страна ще сложи край на безкрайното чудене на Меган и Хари дали да се появят на коронацията.

Припомняме ви, че крал Чарлз Трети даде нареждане от двореца да уведомят херцозите, че ще се наложи да напуснат Фрогмор Котидж завинаги, буквално ден след публикуването на мемоарите на сина си "Резервен".

И макар по първоначална информация да изглеждаше така, сякаш наследникът на Елизабет Втора гони сина си и снаха си от единственото им жилище в Лондон заради брат си Андрю, истината ще се окаже много по-различна. Всъщност, в основата на всичко е вечният враг на Хари - по-големият му брат принц Уилям. И макар през годините двамата да са изглеждали толкова задружни, херцогът на Съсекс неуморно го напада за отминали събития. И май ще се окаже, че Уилям си го връща, като дава идеи на баща им.

Междувременно Хари не възнамерява да прекрати скандалните си публични признания, които предоставя под всякакви форми - интервюта, подкаст, документални филми, книги... В последната си изява, която се състоя през уикенда, принцът призна, че наркотиците му помагали в най-тежките му периоди преди години. Нещо повече, той поясни, че кокаинът не му въздействал, но марихуаната винаги му осигурявала невероятно преживяване и го измъквала от тъмнината. Същото твърди и за психеделичната дрога, която го подтикнала да се отпусне, да се чувства свободен и комфортно в собствената си кожа. Изпитвал истинска лекота. С две думи - Хари призна, че наркотиците са го променили завинаги.

А колкото до настоящата ситуация, а именно че е изгонен от Фрогмор Котидж, принцът коментира, като изтъкна, че никога не се е чувствал като жертва и никога не е търсел съжалението на хората.

Четете още: Разтърсващата история на една млада ромка, осиновена от американци преди 25 години