Автор
Ива Петрова

Мъжът, който ще ви направи щастливи: Ще го разпознаете по 5 признака

Има признаци, по които може да се разбере дали човек е наистина силен духом и е в състояние да направи семейството си щастливо.

Много жени се чудят какъв е истинският мъж? Къде да го търсят? И как той да попадне в прегръдките им. Честно казано, за всяка от нас истинският мъж е различен. За някои това е този, който печели много, за други този, който седи вкъщи като бавачка на децата, за трети този, който се държи грубо и деспотично, а за някои, напротив, който не може да каже и две думи на въпреки.

И така какъв е истинският мъж?

Той си е самодостатъчен. Той се приема такъв, какъвто е. Той е независим. Той не се сравнява с никого. Той цени себе си. Много често за жените тези модели са само плод на техните фантазии, базирани на опит, който се простира до детството. Една жена е склонна да „окачи“ проекция, наречена „моят истински мъж“, на всеки, когото срещне. И тук бъдещето щастие жената, която ще стане негова съпруга, зависи от възпитанието, което той е получил от майка си. Тоест, за да има повече истински мъже, те трябва да се възпитават като такива от деца.



Истинският мъж е реализиран мъж. При условие, че е щастлив от цялата тази реализация, особено ако го прави поради вътрешни нужди, а не за доказателство пред някого. Човек се реализира в работа, която му носи удоволствие и просперитет, в семейство, за което носи отговорност и обича. Мъжът, както и жената, иска любов и за него е важно тя да присъства в живота му, за да се приеме като мъж и да се радва на живота.

Има признаци, по които може да се разбере, че човек е наистина силен духом и е в състояние да направи семейството си щастливо, твърдят психолозите. И така, ето ги 5-те признака :

1. Той си е самодостатъчен

Тоест не зависи от жена си, от майка си, от приятелите и т.н. Той сам решава поставените пред себе си и семейството си задачи, без да разчита на помощ от други хора. Съвет към майките на момчета: учете синовете си от детството, че човек сам е отговорен за живота си и семейството, което е създал. Едно момче вече в училищна възраст трябва да разчита само на себе си.

2. Той се приема такъв, какъвто е

Той не разчита на чуждото мнение. Неговите действия и живот са изградени от него самия. Не приема излишни съвети нито от майка си, нито от баба си, нито от приятели и т.н. Съвет към майките на момчета: учете синовете си от детството да разчитат на собственото си мнение. Не го сравнявайте с някого, не го критикувайте, не подценявайте самочувствието му. Помнете, че ако човек не обича и не приема себе си, той не е в състояние да обича другите. И също така е важно да се отбележи, че колкото по-малко един мъж е уверен в себе си, толкова повече претенции ще има към своята жена.

3. Той е независим

Лошите навици. Един от тях е зависимостта от майката или съпругата. Съвети за майки на момчета: Склонността на мъжа към зависимост се формира в детството. Най-често поради това, че са подценявали самочувствието му, не са го подкрепяли в начинанията му и най-важното – не са му вярвали и са го контролирали тотално. Избягвайте това и вашето момче ще порасне като истински мъж. Мъж, който ще направи жената до него щастлива.



4. Той не се сравнява с никого

Нормално е човек да сравнява себе си, богатството си и т.н., но тук говорим за това, че един самодостатъчен, успял мъж преди всичко се сравнява със себе си, но със себе си, който е бил вчера. Това му позволява постоянно да се развива, да променя стратегията си навреме както в семейството, така и в работата. Това мотивира за още по-голямо израстване, което радва и него, и обкръжението му.

5. Той цени себе си


Когато мъжът цени себе си той не се унижава и не тича след жена, която не го уважава и отхвърля. Това унищожава неговата личност и води до загуба на себе си. Съвет към майките на момчета: научете синовете си да се обичат безусловно, ценете ги, дайте им повече подкрепа, оставете ги да изразяват мнението си, отделете ги (отбийте) от себе си навреме.

Четете още: Ако бившият поиска да се върне: Ето какво трябва да направите