Автор
Весела Георгиева

Честито! Роберто Кавали стана татко за шести път

Италианският дизайнер Роберто Кавали, който е основател на едноименната марка висша мода, стана баща за шести път. Според медиите на Апенините преди седмица се е родил синът му, на когото стилистът дал името Джорджо – като баща му, който бил убит от нацистите по време на Втората световна война.

View post on Instagram
 

Майка на бебето е 38-годишната приятелка на дизайнера - шведката Сандра Нилсон-Бергман. Тя е бивш модел и Кавали живее с нея на семейни начала от близо 15 години.

Дизайнерът има общо шест деца от три жени. Другите пет са вече големи. Томазо и Кристиана са родени от първия брак на Кавали със Силванела Джанони, а Роберт, Ракеле и Даниеле – от съюза с Ева Мария Дюрингер, за която се жени през 1980 г. Бившата участничка в „Мис Свят” Дюрингер е дълги години дясна ръка на стилиста в модната марка. През 2014 г. дизайнерът оставя компанията си в ръцете на Фаусто Пулизи, който е неин творчески директор, пише "24 часа".

View post on Instagram
 

Кавали е роден през 1940 г. във Флоренция. Кавали учи в държавното училище за изкуство във Флоренция, специализирайки се в апликации върху тъкани.

През 70-те години на миналия век патентова свой метод за щамповане на кожени изделия. През 1970 г. представя за пръв път своя колекция в Париж.