В днешната рецепта ви предлагаме пай с броколи, който е подходящ както за обяд, така и за вечеря. Истинска магия от вкусове и текстури – хрупакава маслена коричка, кремообразна вътрешност и вкусен завършек от жълти сирена Arla.
 
 Необходими продукти за 1 пай:
120 г пшенично брашно
 60 г пълнозърнесто брашно
 100 г студено масло
 100 г микс чедър и моцарела Arla настъргани
 300 г броколи
 3 яйца
 200 г заквасена сметана
 2 супени лъжици вода
 1 ½ ч.л. сол
)
 
 Приготовление:
1. Смесете пшеничното брашно, пълнозърнестото брашно и ½ ч.л сол. Нарежете маслото на малки парченца и го добавете в сухата смес заедно с водата. Смесете добре състваките, докато се получи ронливо тесто.
2. Поставете тестото във форма за печене на пай с диаметър около 22 см. Разпределете равномерно тестото, като го избутате и оформите и по ръба на формата.
3. Изпечете основата в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 15 минути.
4. Изрежете розичките броколи от стъблото. Нарежете стъблото на тънки филийки. Сложете броколите във вряща вода с добавена сол. Захлупете тенджерата и варете за около 1 мин. Отцедете ги и ги оставете настрана.
5. В купа разбийте яйцата, добавете сметаната и малко сол и разбъркайте добре.
6. Разпределете сварените броколи върху предварително изпечената основа, залейте ги с яйчената смес с броколи. След това поръсете с микса от настъргани моцарела и чедър Arla. Изпечете пая в средата на фурната на 200 градуса за около 35 минути.
)