Автор
Весела Георгиева

На 92 г. Рупърт Мърдок се сгоди за пети път

Австралийският медиен магнат и натурализиран американски гражданин Рупърт Мърдок се сгоди за пети път на 92-годишна възраст, съобщават Ройтерс и Франс прес, позовавайки се на негов говорител.

Годеницата на милиардера е 66-годишната вдовица Ан Лесли Смит от Сан Франциско.

Новината е съобщена от "Ню Йорк пост", едно от изданията, собственост на медийната компания "Нюз корпорейшън" на Мърдок. Според публикацията магнатът и новата му възлюбена са се запознали в едно от калифорнийските му лозя през септември миналата година - само месец след официалния му развод с четвъртата му съпруга, моделът Джери Хол.

View post on Instagram
 

Покойният от 14 години съпруг на Ан Лесли Смит е кънтри певецът Честър Смит, заемал и ръководни постове в радиото и телевизията.

Според "Ню Йорк пост" Рупърт Мърдок е поднесъл годежния пръстен с диамант на избраницата си на 17 март, в Деня на Свети Патрик. Двамата ще се оженят в края на лятото.

"Бях много нервен. Страхувах се да се влюбя, но знаех, че ще ми е за последен път. По-добре да е така. Щастлив съм", споделя Мърдок пред "Ню Йорк пост".

Освен с Джери Хол, магнатът има зад гърба си още три провалени брака - със стюардесата Патриша Букър, с журналистката Анна Ман, която според медиите е получила 1 милиард щатски долара след развода им, и предприемачката Уенди Денг.

Рупърт Мърдок, чието състояние се оценява от сп. "Форбс" на повече от 17 милиарда щатски долара, е баща на шест деца.