У нас няма традиция на Великден да се правят подаръци, но това не пречи да зарадвате децата около вас с нещо вкусно на клечка, нали така?

Даваме страхотна идея за яйца, която, ако приготвите, току-виж малчуганът вкъщи спре да чупи радостно всички боядисани яйца поред.

Всъщност тази идея не е интересна само за родители с деца. Кой за Бога би отказал един бонбон на клечка?

Продукти:

400 г бял шоколад
200 г пандишпанов блат (или останал кекс, козунак и др.)
200 г ягоди
разноцветни захарни бонбони

Приготвяне:

Пандишпановият блат се натрошава.

Ягодите се режат на кубчета.

Около 100 г от шоколада се разтопява на водна баня.

Трохите се разбъркват добре с ягодите и разтопения шоколад, сместа се прибира в хладилник за 30 минути.

След това от нея се оформят яйца, в които се забиват сламки. Оставят се във фризер да се замразят. Замразените яйца се потапят в разтопен бял шоколад и се подреждат прави върху стиропор, докато шоколадът се стегне. Поръсват се със смлени разноцветни бонбони.


(в материала има продуктово позициониране)