Автор
Ева Григорова

Неволите на Гуинет Полтроу в съда - сравниха я със сериен убиец!

Носителката на Оскар Гуинет Полтроу е подсъдима за инцидент, случил се на 26 февруари 2016 г., когато актрисата ударила човек на ски пистата.

69-годишният д-р Тери Сандерсън обвинява 50-годишната Полтроу, че му е причинила трайно увреждане на мозъка, след като се е ударила в него и е избягала в курорта Deer Valley. Бившият военен оптометрист иска обезщетение в размер на 300 000 долара от основателката на Goop.

Адвокатът на д-р Сандерсън определи звездата като “безчувствена” и “безразсъдна“, когато двете страни се изправиха в съдебната зала на Парк Сити за първия ден от процеса.

“Разсеяните скиори причиняват катастрофи. Обвиняемата Гуинет Полтроу е знаела, че да гледаш нагоре към планината и настрани, докато караш ски надолу по планината, е опасно,” каза адвокат Лорънс Д. Бюлер във встъпителната си реч.

“И тя знаеше, че карането на ски по този начиn е безразсъдно“, каза той на съдебните заседатели.

Полтроу заведе контра дело срещу пенсионера, настоявайки, че той е този, който се е натъкнал на нея и че тя е останала на мястото на инцидента. Тя иска от съда да принуди Сандерсън да плати съдебните такси по делото и да ѝ даде нищожния $1 обезщетение.

Адвокатът на Сандерсън каза на съдебните заседатели, че Полтроу е карала ски с двете си деца, бъдещия си съпруг Брад Фалчук и четирима инструктори, когато тя се блъснала в клиента му отзад.

View post on Instagram
 


Актрисата, каза Бюлер, харчи “хиляди долари на ден“ за множество инструктори за малките си деца, което позволява на семейството да пропуска опашки.

"Г-ца. Полтроу кара ски от 3-годишна, смята себе си за средно напреднал скиор. Тя е карала ски около половин дузина пъти в ски курорта Deer Valley“, каза той пред съда.

Според адвоката на Сандерсън, когато Полтроу паднала върху него, бившият лекар си счупил четири ребра и получил сътресение.

Сандерсън, който за кратко е бил в безсъзнание след катастрофата, след което е бил откаран в здравно заведение в Парк Сити, каза Бюлер.

Адвокатите на Сандерсън казват, че техният клиент все още страда от симптоми на мозъчна травма години след катастрофата, което е довело до психически и емоционален стрес, който може да е повлиял на романтичната връзка, която е започвал по време на инцидента, твърдят прокурорите.

Карлийн Дейвидсън, която се срещала със Сандерсън по време на катастрофата, каза, че романсът им е приключил почти веднага след инцидента.

“В живота му не остана никаква радост. Той ме отблъсна“, свидетелства във вторник Дейвидсън, вторият свидетел на правния екип.

Когато я попитаха дали смята, че инцидентът е причинил края на връзката, Дейвидсън каза: “Сега, поглеждайки назад и виждайки, че може би е било мозъчно нараняване бих казал “Да".

Полтроу, облечена в кремав пуловер, беше почти безчувствена в съда. Тя поклати за кратко глава, когато нейният адвокат, Стив Оуенс, се противопостави на описанието на Бюлер за това как тя е “избягала“ от мястото на инцидента.


Източници, близки до носителката на Оскар, казаха пред The Post, че Полтроу планира да застане пред съдебните заседатели.

За първия ден на свидетелските показания Полтроу пристигна в съда с ретро очила в авиаторски стил, което предизвика сравнения със серийния убиец Дамър.

Полтроу и преди е носила очилата - чифта от марката Caddis. Освен това очилата се продават и на нейния уебсайт Goop - но потребителите на Twitter не можеха да не се подиграват на уелнес гуруто.

“Харесва ми настроението ѝ на сериен убиец“, коментира човек в Instagram.

„Джефри Дамър среща Гуинет Полтроу“, избухна друг човек.

Този тип авиаторски очила стана печално известен покрай серийния убиец от Милуоки, който уби и разчлени 17 мъже между 1978 и 1991 г. Той носеше очилата на снимката си, след като беше задържан от полицията.