Ако ви се хапва нещо вкусно и здравословно, това е вашата рецепта. Идеалното решение за закуска или следобедно хапване.

Необходими продукти:

Гранола:

50 г елда
50 г едри овесени ядки
50 г едро смляно ръжено брашно
25 г тиквени семки
2½ с.л. акациев или друг мед
25 г разтопено масло
50 мл вода

За млечния топинг:
200 г скир
100 г крем сирене Arla натурално
2 с.л. акациев мед
100 г боровинки
100 г малини
ситно нарязани пресни листа от маточина


Приготовление:
• Смесете сухите съставки в купа. Добавете меда, маслото и водата в сместа, така че да се разпределят добре. В сместа трябва да има малки бучки.
• Разпределете получената смес за гранола в тава с хартия за печене.
• Изсушете гранолата във фурна, загрята на 150 градуса за около 1 час и 15 минути. Бъдете внимателни краищата да не изгорят. Оставете гранолата да се охлади върху решетка. След това я начупете на неравномерни парченца.
• Смесете скира и крем сиренето Arla с меда и маточината и разбъркайте добре.
• За да сглобите мини трайфълите ви трябват малки десертни чаши. Слагате ред от сместа с крем сиренето, ред гранола и така догоре. Може да декорирате с пресни горски плодове.

(в материала има продуктово позициониране)