Автор
Ева Григорова

Невероятно, но факт: Мъжете вярват повече в астрологията, отколкото жените!

На пръв поглед изглежда, че в астрологията вярват само жените. В края на краищата те постоянно четат хороскопи, проверяват съвместимостта си с партньора си и търсят какъв характер ще има детето им, родено под една или друга зодия.

Любопитното обаче е, че данните от проучване, проведено от 3 до 6 март от експерти от портала Fotostrana и портала WDay.ru, доказват обратното. Според изследването, от всички алтернативни течения, които включват хиромантията, таро, нумерологията, езотериката и астрологията, мъжете са тези, които са най-наясно с последното и дори в по-голяма степен от жените.

Оказа се, че мъжете над 40 години вярват в астрологията повече от жените. Но в същото време броят на скептично настроените към това и други учения, изброени по-горе, също е много, дори с 10% повече от тези, които приемат това за истина.



Според проучването почти всеки знае своята зодия. Жените обаче са малко по-осведомени от мъжете. Също така нежният пол е този, който знае зодията на своите близки – деца, родители. Мъжете имат малко по-малко познания по този въпрос.

Въпреки факта, че мъжете вярват в астрологията повече от жените, те не знаят почти нищо за наталната карта. Като цяло участниците в проучването почти никога не са прибягвали до платените услуги на астролози. Само 5% от анкетираните са го направили веднъж, като повечето от тях са жени.