Автор
Весела Георгиева

Принц Хари е в депресия: Чарлз бил "твърде зает" да се видят, докато е в Лондон

38-годишният херцог на Съсекс пристигна от Калифорния във Великобритания, за да присъства на четиридневно предварително изслушване във Върховния съд в Лондон. За съжаление Хари не е могъл да се види с баща си, защото Чарлз е бил "твърде зает".

Хари помаха за поздрав на фотографите, докато се изкачваше по стълбите на съда, обграден от охрана. Това е първият път, когато принцът се завръща на родна земя след погребението на кралицата миналия септември.

View post on Instagram
 

Въпреки шестмесечното му отсъствие, Хари няма да се види с брат си Уилям и баща си. Кралски източник твърди, че кралят е „твърде зает“, за да се срещне със сина си, заради натоварения си график, съобщава Mirror.

Чарлз трябваше да бъде във Франция за първото си официално държавно посещение, но то беше отложено, заради стачките във френската столица. Монархът бе в Хай Гроув, Глостършир, преди да отлети за Германия.

View post on Instagram
 

Посещението на Хари пък може да е приключило, когато Чарлз се завърне у дома и така те просто ще се разминат.

Кралският биограф Ричард Фицуилямс твърди, че появата на Хари на британска земя е била истински шок, предвид планираните задължения на баща му.

View post on Instagram
 

„Проблемът с тази поява е, че е изненадваща, а Съсекс обичат да изненадват. Те винаги са непредвидими", казва Фицуилямс за Express.

View post on Instagram
 

От Бъкингам пък са коментирали, че Чарлз не е бил в Лондон или Уиндзор, за да се види с Хари. Уилям от своя страна е със семейството си, далеч от Лондон, заради великденската ваканция на децата.

Хари води дела срещу Associated Newspapers Limited (ANL), заради незаконно събиране на информация. От ANL, издател на Daily Mail, The Mail on Sunday и MailOnline, категорично отричат обвиненията.

Херцогът на Съсекс също така е предприел съдебни действия срещу Министерството на вътрешните работи, които не му осигуряват съответната охрана, докато е в страната.