Автор
Ева Григорова

Пуснаха под гаранция съпруга на Мария, заплашвал я с пистолет още преди да се оженят

След като на първа инстанция Мирослав Соколов, съпруг на фолкпевицата Мария, беше осъден на домашен арест, се оказа, че към днешна дата той е пуснат под гаранция. За целта се е бръкнал със скромната за възможностите му сума от 2000 лв.

Стана ясно, че съдът е взел под внимание искането на защитата му и е приел, че има вече достатъчно доказателства за извършено престъпление. От друга страна правозащитните организации алармират, че явно между тях с Мария нещо се случва, защото се оказа, че показанията ѝ пред магистратите били "доста хаотични и непоследователни".

Защитата се позова на факта, че Мирослав има чисто съдебно минало, няма криминални деяния и има постоянен адрес. Освен това съпругата му Мария не е подавала досега сигнали за домашно насилие. Друг мотив за освобождаването на Соколов съдът посочи, че той трябва да се грижи за 4 деца.
Да си припомним, че трите му деца са от предишни връзки, а четвъртото е на Мария от друг мъж.


Освен това нямало основание да се смята, че Соколов може да се укрие или да извърши друго престъпно деяние.
Адвокатът му обясни, че клиентът му бил поставен под домашен арест заради обвинения от Софийската градска прокуратура - изваден пистолет, насочен към главата на фолкпевицата, придружено със закана за убийство. Това се е случило през 2021 година, малко преди двамата да сключат брак.

"Изглежда не се е чувствала действително застрашена и заплашена, след като е сключила брак с него и до момента нито веднъж не е подавала сигнали за заплахи или насилие до компетентните органи. Житейски нелогично е", коментира защитникът, цитиран от "Дневник".


Самият обвиняем коментира извън залата: "Обичам жена си, изписаха се големи глупости".

Решението на Софийския градски съд е окончателно и не подлежи на обжалване.



Четете още: Миро само леко бутнал Мария - после какво станало не разбрал