Автор
Пепа Попова - Пепита

Стилен елек - най-добрата инвестиция във вашия пролетен гардероб

Елекът може да бъде най-добрата инвестиция в пролетния гардероб. Често пренебрегван, той е подходящ за многослойни визии в студено време или алтернатива на сакото през топлия сезон. Елеците са обичани от звезди по целия свят - от Кейт Мос и Бела Хадид до Тейлър Суифт и Марион Котияр. Този елемент от гардероба се “римува” добре с рокли в бохо стил, със спортно облекло и препи естетика. Можете да го носите върху риза или бяла тениска, да го комбинирате с класическо сако и панталон или да го носите самостоятелно с дънки, карго панталони или миди пола.

Що се отнася до обувките, елеците се съчетават особено добре с масивни мокасини и сандали. Вижте Марион Котияр на летището в Кан, небрежния лежерен стил на Бела Хадид или Тейлър Суифт в костюм с панталон на райета.

В началото на този месец видяхме две интересни визии, доказващи, че елекът е все още е актуален. Ел Фанинг се появи на вечерята на най-влиятелния стилист на Hollywood Reporter в Холивуд в костюм на Stella McCartney на райета, който беше класически, с изключение на един детайл: панталони с изключително ниска талия.
Междувременно Кейт Босуърт носеше кремав ансамбъл в Ню Йорк, който също се състоеше от жилетка и панталон, които изглеждаха много класно.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


Иводът: елек без риза е идеална основа на визията.

В колекциите на големите модни къщи за сезон пролет-лято 2023 г. има десетки предложения. Coperni предлага да носите прилепнала версия във фино райе с прави карго панталони, The Row съчетава жилетка с бяла тениска, а Ralph Lauren създава многослойна бизнес визия.
Когато става въпрос за избор на елек, има много различни марки, на които да обърнете внимание, от Saint Laurent до Frankie Shop.
Ето няколко визии за вдъхновение

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram