Автор
Ева Григорова

Защо коронацията на Чарлз ще бъде истински кошмар за принц Хари?

На принц Хари определено му предстои едно наистина трудно завръщане обратно в родината му.

“Мисля, че това ще бъде кошмар за него“, каза ексклузивно кралският експерт Теса Дънлоп пред Us Weekly, промотирайки новата си книга си Elizabeth & Philip: A Story of Young Love, Marriage and Monarchy.

Дънлоп отбеляза, че 38-годишният Хари е изглеждал доста стресиран по време на последната си публична поява заедно с кралското семейство, която бе дори преди премиерата на противоречивата му книга.



“Наблюдавах езика на тялото му, когато той излезе от параклиса “Свети Георги“, в последния ден от погребението на кралица Елизабет II. Той помагаше на Меган да влезе в колата и просто си личеше, че не е човек, който се чувства удобно в кожата си,” продължи тя. “А този път той ще бъде без подкрепата на Меган.“

Бъкингамският дворец потвърди в сряда, 12 април, че Хари ще присъства сам на коронацията на баща си. Един месец преди това стана ясно, че херцогът и херцогинята на Съсекс са поканени на събитието, което съвпада с четвъртия рожден ден на сина им Арчи.

“Херцогинята на Съсекс ще остане в Калифорния с принц Арчи и принцеса Лилибет“, се казва в изявлението на двореца, добавяйки, че Хари ще пътува до Англия за събитието в събота, 6 май, което ще се състои в Уестминстърското абатство.



Освен липсата на Меган, кошмарът на Хари най-вероятно ще се засили и от очаквано леденото отношение на членовете на неговото семейство. Според редица кралски експерти те дори се притесняват да водят разговори насаме с Хари, тъй като смятат, че всичко което кажат може да бъде преиначено или да попадне в някоя от следващите му медийни изяви.

Кристофър Андерсен, автор на книгата The King, каза пред Fox News Digital, че не смята, че коронацията ще стане повод за помирение между принц Хари и крал Чарлз III. Той каза: “Предполагам, че Хари ще бъде третиран като парий и че той е наясно с това. Така че трябва да му отдадете дължимото, че е готов да се появи така или иначе. Тук има фактор на унижение - другите кралски особи ще споделят централната сцена с краля и кралицата, докато той вероятно ще бъде оставен настрана – това вероятно ще бъде болезнено и невероятно разочароващо за Хари. Имам чувството, че дори принц Андрю ще получи по-добро отношение и повече уважение от кралското семейство – ето колко дълбока е враждебността към херцога на Съсекс в кралските кръгове напоследък."