Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Промени и предизвикателства очакват Овена през май

Скъпи Овни, през май трябва да съсредоточите енергията си и да насочите страстта си към творчески дейности. Добър момент е да изследвате нови интереси и да откриете скритите си таланти. Чудесно време за самообучение, повишаване на квалификацията, уреждане на правни формалности, обработка на важни документи.

Нещата може да изглеждат мирни в момента, но хармоничната атмосфера е напът да се промени в живота на мнозина. През този месец животът ви едва ли ще върви много гладко, особено през първата половина на месеца.

Трудностите и препятствията при постигането на целите няма да са малко. Многобройните възможности за действие и свързаните с тях съмнения относно „правилността“ на собствените действия могат да лишат някого от предишната увереност и недвусмисленост на преценките. Може да срещнете трудности при вземането на решения.

Рискувате да усложните отношенията си с началници, служители, партньори, власти, ако не успеете да смирите гордостта си и да постигнете компромис в резултат на преговори, срещи, сделки и големи разходи. Възможни са за някои да стигнат до съдебни спорове и процедури с представители на закона или правоохранителните органи.

Трябва да внимавате с разходите и да контролирате импулсите си да купувате скъпи неща. Юпитер от дълго време ви даваше възможности да подобрите ежедневието си и да започнете отначало. На 16 май приключва престоя си във вашия знак и преминава в Телец.

В личните отношения може да възникне известно напрежение или проблеми в комуникацията. Трябва да внимавате как общувате с околните и да избягвате конфликтите.

Важно е да сте отворени за диалог и да сте готови да изслушвате гледните точки на другите. Бъдете търпеливи в отношенията с партньорите. Това, което може да ви изглежда лесно и просто, в действителност не винаги е така. Вашето обкръжение влияе върху личните ви цели; ще трябва да слушате близките си, за да разрешите всички ситуации.

Четете още: Новолуние и слънчево затъмнение в Овен - Вселената ще даде голям тласък към бъдещето