Автор
Пепа Попова - Пепита

Flamencaba: Кристиан Лубутен пусна колекция в сътрудничество с Роси де Палма

Готови ли сте да посрещнете лимитираната серия чанти на Christian Louboutin, които са част от новата капсулна колекция есен-зима 2023/2024, наречена FLAMENCABA. Колекцията празнува цялата креативност, харизма и изтънчено майсторство, които Андалусия може да предложи.

Разработена в сътрудничество с Роси де Палма – актриса и дългогодишна приятелка на дизайнера и вдъхновена от богатата култура на региона и фламенко традициите, линията въплъщава знание, страст и приятелство, както и овластяването на жените.

View post on Instagram
 

Капсулната колекция включва две маркови tote чанти, мъжки и дамски обувки и кожени аксесоари.

View post on Instagram
 

Чантата FLAMENCABA SMALL с декоративни детайли, вдъхновени от фламенко роклите, демонстрира майсторството на местните занаятчии. На фона на черен памучен плат оживяват двама фламенко танцьори, подобни на Кристиан и Роси. CARASPIKES в основата на дръжките преминават в златни шипове SEVILLANA, вдъхновени от архитектурното наследство на Севиля, придавайки на тази ежедневна чанта допълнителен щрих на лукс.

Продължавайки темата за фламенко, чантата FLAMENCABA MINI, съчетаваща стил и елегантност, черпи своето вдъхновение от емблематичните шалове, носени от андалуските байлаори (танцьори на фламенко). Новата чанта има сатенена основа с драматични ресни и е украсена с черна бродерия като препратка към традиционната култура на Севиля. Дръжката на чантата е от ръчно изработена ажурна мрежа. Отвътре подплатата е украсена с ексклузивен принт, който перфектно съчетава естетиката на марката и фламенкото.
Жива и смела по природа, капсулната колекция предлага и селекция от мъжки и дамски обувки и ветрила, които отразяват андалуското вдъхновение със сложни бродерии, волани и цветя. Тазгодишната колекция FLAMENCABA, която ще бъде лансирана през май 2023 г., продължава традицията на серията Cabas - истинска ода за майсторството на занаятчиите. Както винаги, благотворителността е в основата на тази инициатива. Christian Louboutin насочва част от печалбите от капсулата Flamencaba към Centro Coreografico Maria Page, организация, която има за цел да популяризира танца и културното наследство на Испания като модел на социална и гражданска ангажираност, в полза на деца, юноши и уязвими групи.

View post on Instagram