Автор
Ева Григорова

Как да си изработим навик да живеем в богатство и изобилие?

Ако проведете социален експеримент и раздадете еднакво количество пари на бедните и богатите, то след известно време богатите ще станат още по-богати, а бедните още по-бедни! Защо?

Причината е в мисленето и в навика. Навикът да си беден! Парите зло ли са или не са зло? Да видим какво всъщност е злото – богатството или бедността? Парите сами по себе си не причиняват нищо лошо на хората, но хората са причинили много проблеми заради парите. Парите ли са виновни за това, че хората не могат да контролират себе си или парите си?

Но бедността категорично е зло! Бедността не е порок, разбира се и не е срамно да си беден, срамно е да си евтин! (някой го беше казал).

Нагласата за бедност и нагласата за богатство

И бедността има своите си навици. Бедността развращава хората много, много повече от богатството. Богатството изисква отговорност, сила на духа, воля, креативност и много други качества. Бедността премахва всяка отговорност и задължения от вас. И големите пари, и пълното им отсъствие дават свобода. Какви навици оформя нагласата за бедността?

1. Спестяване за черни дни

Но какъв е черният ден? Черен ден е, когато всичко е в черно, тоест това е смъртта. В други култури може първоначално да е имало различно значение, но за нас черното е траур. Следователно спестяването за черни дни е привличане на нещастие, а вземането на пари оттам по-късно също води до бедствие, както казват старите хора.

Накратко, това е лош навик. Ако искате да спестявате и да имате нещо, спестявайте за конкретни цели, тогава Вселената ще ви помогне!

2. Постоянно ссе стискате, търсете по-евтини места, радвате се, когато спестявате от себе си!

Така показваме на Вселената, че обичаме да се отказваме от себе си, след като сме толкова щастливи от спестяването, трябва да увеличим тази радост и например да… намалим заплатите. Вселената има добро чувство за хумор.

3. Купувате не това, което искате, а това, което ми е по джоба

Често този навик се създава от родителите, когато спестяват от децата, защото те така или иначе ще пораснат, защо да им купуват хубави неща и т.н.. А децата разбират това като: аз не съм достоен да имам това, което искам. И след като станат възрастни те продължават да излъчват такава настройка във Вселената. Вселената, енергията на безусловната любов, работи според закона за привличането и укрепва нашите искрени вярвания и желания – добре щом си недостоен тогава ще вдигнем цените още повече, така че да не купувате изобщо.

Но е възможно и по друг начин, когато се разтоварим тази настройка от подсъзнанието - аз не съм достоен/а. Веднага започват да пристигат пари и подаръци от различни източници!



4. Навикът да се оплакваш от живота при всяка възможност!

Наистина ли сте толкова нещастна и бедена, колкото искате да изглеждате? Нямаш какво да ядеш ли, няма къде да живееш ли, инвалид ли си? Когато кажем, че нямаме пари, ние неволно го излъчваме като наше желание, при това като вече изпълнено, а в отговор получаваме 33 нещастия. Но често този навик се основава на негативни вярвания: съчувствай ми и ми помогни.

5. И най-важното - избягвате отговорността!


Всички са ми виновни, че съм беден, само не и аз! Правителството, президентът, шефът е глупак, родителите ми, защото са живели бедно, децата са паразити и т.н., и т.н. Веднъж един човек дойде на консултация с молба за пари. И в един от разговорите каза: вие как мислите, че не е виновен премиерът, че живея толкова зле? Но премиерът най-вероятно не знае, че съществувате, така че трябва да излезете сами, да направите нещо или, в краен случай, да кажете на премиера какво искате. Но какво да направите, ако такива навици са заседнали във вас, за да започнете да ставате по-богати?

Бедността е лош навик, развиван от поколения

От друга страна, всеки навик може да бъде изтрит за 21 дни. И така как да формираме навик да живеем в изобилие?

Харчете парите си с благодарност към себе си за това, което парите ви са създали, с благодарност към продавачите, че имат това, което искате да си купите, към Вселената, за всички възможности. Започнете да водите дневник на благодарността и ще привлечете тази мощна енергия в живота си! Притокът на пари е свързан с количеството енергия, което сте в състояние да генерирате и пуснете в живота си. Таванът на парите зависи пряко от енергийния ви потенциал и това не е нищо друго освен воля, дух, вяра в себе си и вашите сили и разбира се, благополучие на ниво физическо тяло.
Ако нямате сила тогава ще ви е трудно да издържите на паричната енергия.



Анализирайте за какво харчите енергията си

За възмущение от ситуацията или за творчество? За мечти и планиране на бъдещето или за умствена дъвка на миналото, за контрол над други хора? Имате ли достатъчно физическа активност и спазвате ли здравословна диета? Тренирайте волята си, увеличете физическата си активност!

И не забравяйте, че където е вниманието ви там е и енергията! Прякото фокусиране към бъдещето, към трансформацията на настоящето, към творчеството, изобилието от идеи също може да заведе до богатството.



Поемете отговорност за себе си и парите си!

Робърт Кийосаки казва, че мисленето на милионера се отличава преди всичко с отговорност. Богатият човек не вярва, че някой трябва да създава пари за него, той сам ги създава. Бедният човек се страхува да поеме отговорност и е зависим от някой, който може да му даде пари.

Опитайте се да водите отчет за разходите и приходите си за 1 месец, започнете да спестявате поне 20 лева на ден, така че мозъкът да свикне с факта, че имате пари и за спестяване. Спрете да обвинявате другите, че нямате пари. Всеки път се запитвайте какво направих днес, за да стана по-богат, да повиша интензивността на енергията си? Не забравяйте, че парите идват при нас от хората. Затова е толкова важно как се отнасяш към хората и какво мислиш за парите на хората.

Ако мислиш лошо за хората те не се свързват с теб. Ако мислиш, че хората нямат пари, тогава такива хора ще дойдат при теб. Фокусирайте се върху успешните, изучавайте техния опит, търсете нови знания. Спрете да се оплаквате и да казвате, че нямате пари, харчете пари за себе си, угаждайте си поне с дребни неща. В крайна сметка, когато харчите всичките си пари за другите, мозъкът спира да създава пари и преминава в енергоспестяващ режим, енергията пада, а след това и финансовият капацитет. Не мислете какво ще стане, ако нямате пари. Ако все пак се уплашите, кажете три пъти: отменям, отменям, отменям!

Винаги има пари, а в нашия свят има изобилие от пари. Трябва само да ги вземете и има много начини да ги вземете. Когато си позволите да получавате пари просто така, да печелите по друг начин, парите ще започнат да идват от различни източници.

Напишете веднага:

1) Какво не харесвате в живота си?
2) Какъв искате да бъде?
3) Представете си, че вече го имате, съсредоточете се върху това чувство, запомнете го.
4) Подсилете това чувство с действие, трябва да е действие от интуиция, ново действие, което ви вдъхновява, слушайте Вселената и тя ще ви подскаже!
5) Всички вие сте на пътя към изобилието!

И най-важното, за да започнете да живеете по различен начин, започнете да правите други неща! Правете други действия в продължение на 21 дни и вие сами няма да забележите как животът ви ще се промени! Просто започнете не от утре, а точно сега.

Да, и действията ви трябва да ви вдъхновяват!

econet