Автор
Ева Григорова

Тя е уникална във всичко: Чуйте как Кейт свири на пиано в колаборация с украинска група

Големият финал на конкурса за песен на Евровизия в събота вечер включваше изненадваща поява на Кейт Мидълтън.

Принцесата на Уелс изпълни част от песента на оркестър Калуш “Стефания“ на пиано в предварително записан клип. Към нея се присъединиха Андрю Лойд-Уебър, г-жа Банкс и миналогодишните победители в Евровизия Kalush Orchestra от Украйна.

View post on Instagram
 

Други изпълнители в състава включваха миналогодишния подгласник Сам Райдър, Ballet Black, Bolt Strings и Джос Стоун. Принцесата е записала клипа в Пурпурната гостна на замъка Уиндзор по-рано този месец.

Победителка в Евровизия 2023 стана Лорийн, която влезе в историята с това, че е първата жена, която е печелила надпреварата два пъти. Подробности можете да видите тук


Задълженията за домакинство на тазгодишната Евровизия бяха поети от Обединеното кралство поради опасения за сигурността при провеждането на събитието в Украйна.
Традиционно страната, която спечели Евровизия, е домакин следващата година, но тази година Англия, която беше на второ място миналата година пое домакинството.

Украйна влезе в ролята на ко-домакин, като украинската рокерка Джулия Санина води шоуто заедно с Алиша Диксън, звездата от “Тед Ласо“ Хана Уодингам и дългогодишния коментатор на Евровизия Греъм Нортън.

View post on Instagram
 


Появата на Катрин на големия финал на Евровизия беше много приятна изненада за много зрители. Фактът, че принцесата свири на пиано, инструмент, който тя практикува от детството си, показа различна нейна страна, която много хора може би не бяха виждали преди. Феновете се обърнаха към социалните медии, за да похвалят представянето ѝ с думите: “Кейт Мидълтън, която свири на пиано, направи вечерта ми. Каква легенда.“