Духове, призраци, висящи кукли... Ако сте почитатели на страховитите сценарии, тези места са точно като за вас.

Островът на куклите в Мексико

В каналите на Сочимилко, близо до Мексико Сити, се намира известният Остров на куклите. Собственикът му – дон Хулиан Санта Барера, започва да събира кукли и части от тях и да ги закача по дърветата, скалите и сградите, с надеждата да прогони злите духове, след като намира тялото на удавено момиче. Прави го в продължение на 50 години. По ирония на съдбата той намира смъртта си като се удавя в същия канал. Днес островът е туристическа атракция, а посетителите продължават да добавят кукли към зловещата висяща колекция. Страховито, нали?

View post on Instagram
 

Остров Повелия в Италия

става въпрос за малък остров близо до Венеция, на който са били изолирани болни от чума. Телата им са хвърляни в големи ями, изгаряни или заравяни. А през 1922 г. островът става дом на психиатрична болница, в която един от лекарите измъчва много от пациентите си, преди да се самоубие. През 1968 г. островът е напълно изоставен. Днес се смята за най-обитаваното от духове място в Италия. И за туристическа атракция...

View post on Instagram
 

Катакомбите на капуцините в Италия

Историята на този остров започва през 1599 г., когато монасите капуцини откриват, че техните катакомби съдържат мистериозен консервант, който спомага за мумифициране телата на мъртвите. Точно заради това над 8000 сицилианци избират да бъдат погребани тук. Последното погребано тяло е на 2-годишно момиченце през 1920 г. Днес посетителите на катакомбите могат да се разходят из залите, разделени на 7 категории: мъже, жени, деца, девици, свещеници, монаси и професори. Разбира се, ако не ги е страх...

View post on Instagram
 

Гората Аокигахара в Япония

Известна е още като „гората на самоубийците“. Това е второто най-популярно място за самоубийства в света след моста Голдън гейт в Сан Франциско. Говори се, че тук са намерили смъртта си близо 500 човека от 1950-та година насам. Въпреки предупредителните табели, броят на самоубийствата расте постоянно, а рекордът е поставен през 2002 г. - 78 човека. Тиха и спокойна, гората Аокигахара е наричана „перфектното място да умреш“.

Църквата „Свети Георги“ в Чехия

Намира се в село Лукова. През 1968 г. е изоставена, защото се срутва покривът. Почти три десетилетия е оставена на милостта на съдбата. Но един художник - Якуб Хадрава, решава да я спаси. Той създава арт инсталация с десетки призраци. И по този начин привлича много туристи, които оставят дарения и църквата вече е добре поддържана.