Автор
Ева Григорова

Цветомира от „Хелс Китчън“ остана без кавалер за бала

Щурата врачанка - Цвети, беше най-младият участник в петия сезон на "Хелс Китчън". 18-годишната ученичка от Враца работи в кухнята на заведение в родния си град и готвенето много ѝ се отдава.

Нейните желания за бъдеще са да си има собствен ресторант и да бъде милионер. Или пък да се омъжи за много заможен съпруг. Тя стана симпатична на зрителите на шоуто, защото се държеше непринудено и свободно.

View post on Instagram
 

Отборът на младите гостува в дома на Цвети във Враца, където бяха посрещнати от майката и бащата на ученичката – Мариан и Донка.

Донка показа, че е страхотен кулинар и се представи с любимите ястия на дъщеря си – домашна питка и сарми с пържоли, а за десерт и бисквитена торта. Родителите на Цвети се пошегуваха, че най-важното нещо на трапезата е „огнената вода“ – домашната ракия, която двамата приготвят, предаде "Марица".

„Дано съотборниците на Цветка да пият“, помайтапи се баща ѝ.

Майката на Цвети сподели, че любовта към готвенето идва от нея. А първата ѝ сготвена супа била, когато Цвети е била едва в 4-ти клас. Донка добави, че бабата на абитуриентката също е много добър готвач и явно страстта към добре приготвената храна се предава по наследство.

Всъщност майката на Цвети я накарала да участва в състезанието. По телевизията вървяла реклама за предаването и тя ѝ казала да се запише, но Цвети отвърнала, че там ходят професионални готвачи от чужбина. Майка ѝ обаче я убедила, че търсят и „хоби готвачи“. Съгласила се, но била сигурна, че никой няма да я извика. Когато ѝ се обадили за първото прослушване, Цвети била в училище. Имала колебания дали да отиде, но в крайна сметка го направила. На вторите проби готвили пъдпъдък. Тя се притеснила много, защото нямала опит с такава птица дотогава. Решила да я комбинира с репички и мус от авокадо – все неща, които правила в училище.

View post on Instagram
 

Цвети, която напусна състезанието, сподели, че конкурентите ѝ са станали като семейство и много плакала за това, че се разделя с тях. След като се прибрала, показала първо на семейството си какво е научила.



Четете още: Кога роди, кога се стопи: Златка Райкова свалила 10 кг за 10 дни